Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

knjižare ×

Vijest • 12.03.2024.

Zagreb ostaje bez najveće knjižare u strogom centru grada - zatvara se Hoću knjigu Megastore

Jučer je brojnim izdavačima i svim ostalim poslovnim partnerima čije proizvode prodaju stigao dopis iz Hoću knjigu menadžmenta kojim ih obavještavaju da se uskoro zatvara njihova najveća knjižara, Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. To znači da Zagreb ostaje bez najveće knjižare u strogom centru grada.
Vijest • 15.01.2024.

U iščekivanju prosinačkih rezultata pogledajte 'jesensku' Top listu najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama

I dok još uvijek čekamo izvješća iz knjižara o prodaji za mjesec prosinac, kako bismo mogli kompletirati godišnju Top listu najprodavanijih knjiga u 2023. prema podacima iz knjižara, pogledajmo što se događalo u 'kaotičnim' jesenskim mjesecima koje, kao i svake godine, obilježava Sajam knjiga Interliber u Zagrebu, koji sasvim izvjesno u znatnoj mjeri utječe na knjižarsku prodaju.
Vijest • 03.10.2023.

Top lista otkriva koje su se knjige najbolje prodavale tijekom vrućeg ljeta 2023.

Ljeto je iza nas, a prema rezultatima naše Top liste najprodavanijih knjiga koja se zasniva na podacima iz hrvatskih knjižara dosta ste vremena proveli odmarajući i čitajući knjige. Donosimo pregled prodaje tijekom srpnja i kolovoza prema podacima iz reprezentativog uzorka koji čine 40-ak knjižara.
Vijest • 20.12.2022.

Proglašene najbolje knjižare i antikvarijati u 2022. godini

Danas su u Hoću knjigu Megastoru u Zagrebu dodijeljene nagrade najboljim knjižarama i antikvarijatima u Republici Hrvatskoj u 2022. godini. Povjerenstvo u sastavu: pjesnikinja Ana Brnardić, prevoditeljica Lea Kovacs te putopisac i dramski pisac Jasen Boko je nakon obilaska svih 38 prijavljenih knjižara i antikvarijata prema zadanim kriterijima odlučilo o najboljima.
Vijest • 10.11.2022.

Moderna vremena priredila tromjesečnu Top listu najprodavanijih knjiga za platformu 'Knjiga svima i svuda'

I ove godine Moderna vremena su za platformu Knjiga svima u svuda priredila tromjesečnu Top listu najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, u periodu srpanj-kolovoz-rujan 2022. Podsjećamo vas da iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 40 samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca.
Vijest • 17.01.2022.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u prosincu 2021.

Iako već duži niz godine knjižarska prodaja u prosincu djelomično"pati" zbog povećane prodaje knjiga u mjesecu studenom kada se već tradicionalno održava zagrebački sajam knjige Interliber (a posljednjih godina i "zamjenske" prodajne akcije), prosinac je ostao mjesec u kojem se knjige vrlo dobro prodaju, za osobnu biblioteku ili kao poklon drugima.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.