Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

HGK - Zajednica nakladnika i knjižara ×

Tema • 15.02.2024.

Zajednica nakladnika i knjižara HGK – muke po zapisnicima

Ako je problem HGK da kao neku protuvrijednost plaćenoj članarini članstvo dobiva pravovremene sažetke o tome čime se sve Vijeće na svojim sjednicama bavi, koje su bile teme na dnevnom redu te kako pojedini članovi/ce promišljaju iste, tada Zajednica nakladnika i knjižara pada na osnovnom komunikacijskom modelu koji bi trebao biti dio svake organizirane strukovne ili poslovne udruge.
Tema • 08.12.2023.

Lovci na brojke iliti nije (samo) u brojkama sve

Mnogi, pogotovo manji nakladnici, reći će kako je Interliber jedina prava knjižara u Hrvatskoj, u kojoj mogu izložiti sva svoja izdanja, pokazati što su sve objavili jer postojeća knjižarska mreža se u prevelikoj mjeri okrenuli knjižnom mainstreamu. Na žalost, mreža manjih kvalitetnih knjižara nije se dostatno obnovila, i često se brkaju raznorazni second-hand shopovi s punokrvnim knjižarama.
Najava • 07.11.2023.

Više od 300 izlagača iz 13 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber 2023.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2023., na kojem će se predstaviti više od 300 izlagača iz 13 zemalja, održat će se od 7. do 12. studenoga u 5., 6., 7. i 7a paviljonu Zagrebačkoga velesajma. Uz brojne novitete i sajamska sniženja Interliber donosi nikad bogatiji program događanja (predstavljanja knjiga, tribine, filmski maraton, dodjele nagrada...), a ulaz na Interliber je besplatan.
Vijest • 16.10.2023.

Četrdesetak hrvatskih nakladnika nastupa na sajmu knjiga u Frankfurtu 2023.

I ove godine nacionalni nastup nakladnika na najvećem sajmu knjiga - Frankfurtskom sajmu knjiga, koji se održava od 18. do 22. listopada 2023., organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK uz potporu i financiranje Ministarstva kulture i medija. Četrdesetak hrvatskih nakladnika predstavit će se na 40 m2 izlagačkog prostora (Hala br. 4).
Vijest • 27.09.2023.

U Splitu otvoren 6. Mediteranski festival knjige

Velika dvorana Sportskog centra Gripe u Splitu još je jednom pretvorena u hram knjige i pisane riječi, nakon što je tamo u srijedu, 27. rujna 2023. otvoren 6. Mediteranski festival knjige. Festival traje do 1. listopada, ulaz za građane je besplatan, a knjige po promotivnim sajamskim cijenama izlaže više od pedeset nakladnika iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Vijest • 14.10.2022.

Hrvatska se predstavlja na Frankfurtskom sajmu knjiga 2022.

Nakon što dvije godine nije nastupala, Hrvatska se vraća na Frankfurtski sajam knjiga (19.-23. listopada 2022.), a ove se godine na nacionalnom štandu predstavlja izborom hrvatskih autora pisaca romana, poezije, eseja, publicistike te hrvatskih ilustratora. Na sajmu sudjeluje 24 hrvatskih nakladnika s više od 160 naslova.
Vijest • 30.06.2022.

Izborna sjednica Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK izabrala novog/starog predsjednika – Slavka Kozinu

Na danas održanoj višesatnoj sjednici Zajednice nakladnika i knjižara (ZNK) pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) izabrano je novo vodstvo zajednice. Novi/stari predsjednik je Slavko Kozina iz nakladničke kuće Naša djeca, a njegov zamjenik je Zvonimir Čimić iz Znanja. Izabrano je i novo Vijeće ZNK, kao i novi Poslovnik o radu.