Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / MIN KULT PRES • 24.03.2023.

Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama – pilot projekt u 2023. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je 1. ožujka 2023. Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama – pilot projekt u 2023. godini. Ovom mjerom želi se povećati dostupnost vrijedne knjige te promicati kultura čitanja, a provodi se kao dopuna redovnoj knjižničnoj nabavi za koju MKM također osigurava proračunska sredstva.

Posebna namjenska sredstva za otkup knjiga

Ministarstvo kulture i medija osigurat će narodnim knjižnicama posebna namjenska sredstva za otkup knjiga prema ovom Javnom pozivu, a narodne knjižnice će samostalno nabavljati knjige tijekom cijele godine i to prema:

** narodne knjižnice 7. i 8. tipa kupovat će najviše dva primjerka odabranih naslova s oba popisa sukladno vlastitim potrebama.

Otkupom knjiga obuhvaćat će se knjige hrvatskih izdavača na hrvatskome jeziku i to:


Za otkup narodnim knjižnicama predlagat će se knjige na hrvatskom jeziku objavljene od listopada 2022. i tijekom 2023. godine koje u trenutku prijave na Javni poziv nisu starije od 6 mjeseci, samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige i koji su dostavili obvezne primjerke prijavljenog izdanja Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Rok prijave

Prijave za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama mogu se podnositi od 1. ožujka do 1. listopada 2023. godine.
 
Rezultati vrednovanja (popis A i popis B) objavit će se na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija: 

 Prijave zaprimljene nakon 1. listopada 2023. godine neće se razmatrati.

VAŽNO: Cjeloviti tekst poziva možete pročitati na ovom linku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –