Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.06.2021.

Predstavljanje knjige Ringišpil Karmele Špoljarić
Održava se
16.06.2021. u 20h

Predstavljanje knjige "Ringišpil" autorice Karmele Špoljarić (Hena com, 2020.) održat će se u srijedu, 16. lipnja u 20 sati ispred književnog kluba Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d).

O knjizi će govoriti: Karmela Špoljarić, autorica, Jagna Pogačnik, urednica i Jadranka Pintarić, književna kritičarka.

U pričama Karmele Špoljarić izmjenjuju se različite emocije (i njihove krajnje varijante), ritmovi ljubavi i mržnje, sjećanja i svakodnevice, virtuale i zbilje, gubitaka i rijetkih dobitaka. Shvatimo li ringišpil kao metaforu života, a trebali bismo, o čemu bi se, ponekad brzo i kratko, a ponekad namjerno zastajkujući da se uoče svi detalji, uopće moglo pripovijedati nego o ljubavi, preljubu, gubitku, samoći, bolesti, smrti…? Pardon, i o pisanju koje, duboko vjeruje autorica, jedino može na tren zaustaviti ringišpil i zabilježiti trenutke vrijedne sreće ili patnje, svejedno. Vožnja ringišpilom ponekad za posljedicu ima vrtoglavicu, slično je i s literaturom.

Karmela Špoljarić

Ringišpil

  • Hena com 01/2021.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593204
  • Cijena 129.00 kn

Ringišpil ili vrtuljak, kako vam drago, mora imati čvrstu osovinu koja omogućava da njegova vrtnja bude napeta, ali i sigurna. Gledamo li zbirku kao cjelinu, priče doista funkcioniraju poput vožnje ringišpilom, pronalaze smisao u neprestanom kretanju, pa i kruženju koje ponekad nije nimalo ugodno. U pričama se izmjenjuju različite emocije, ritmovi ljubavi i mržnje, sjećanja i svakodnevice, virtuale i zbilje, gubitaka i rijetkih dobitaka.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –