Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.01.2016.

Bookvica predstavlja Ivicu Šodana
Održava se
14.01.2016. u 20:30h

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 14. siječnja s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje splitski autor Ivica Šodan.

Premda nešto manje poznat širokoj publici, ovaj je autor dosad objavio već četiri zbirke poezije, tri zbirke pripovijedaka i jedan roman-fotomonografiju (u suradnji s poznatim fotografom Ivom Pervanom). Njegova posljednja objavljena knjiga, zbirka kratkih proza „U ime oca“ (Jesenski i Turk, 2014.) treći je dio ciklusa „psihodelično-halucinogenih opservacija drugog lica stvarnosti“, u kojem nastavlja propitivati odnos mitskog i nestvarnog sa stvarnim. Urednik Mišo Nejašmić u svojem ga osvrtu naziva „kroničarom nestvarne zbilje“, što sažeto opisuje njegov opus.

Na Bookvici će biti govora o poeziji i prozi ovoga autora, o iskrivljenom licu stvarnosti koje predstavlja čitateljima, o romanima za djecu, i nekim drugim rukopisima, koji još uvijek stoje u njegovim ladicama, o tome zašto sve njegove knjige nose radni naslov „u ime oca“ i o njegovim planovima za budućnost.

Najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica Bookvice dobit će knjigu „U ime oca“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autora, koja je uvelike utjecala na njegov književni rad.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –