Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.12.2010.

Bookvica predstavlja The Split Mind i njihove goste
Održava se
13.12.2010.

U ponedjeljak 13. prosinca 2010. u 21 sat, pozornicu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) zauzet će marljivi studenti – urednici časopisa za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu „The Split Mind“ i njihovi gosti.

Da su studenti sve zainteresiraniji za književnost i stvaranje književnog časopisa dokazuje činjenica da je ovaj broj pripremilo dosad najbrojnije uredništvo, sastavljeno ne samo od studenata Filozofskog, nego i Građevinskog fakulteta i Umjetničke akademije u Splitu. To su poimence: Ivana Čagalj (glavna urednica), Ivan Bošković, Antun Domazet, Ružica Knezović, Luka Krstulović, Ivan Peček, Marijana Radovčić, Ana Radevenjić, Katarina Vučić i Ivana Vukušić.

I ovaj je broj podijeljen na uobičajene rubrike: Poezija, Proza, Eseji, Prijevodi, Drama, Strip, Fotografije, Likovna umjetnost, a od prošlog broja tu je i rubrika Iz naftalina, u kojoj se briše prašina sa starih književnih djela. Na 300 stranica novoga broja „The Split Minda“ stali su brojni uraci studenata, profesora, renomiranih autora, pisaca i pjesnika u usponu. Spomenimo samo neka od poznatijih imena: Inoslav Bešker, Jadranka Pintarić, Irena Lukšić, Ivana Šojat Kuči…

Urednici će u Bookvici ugostiti petero autora koji su u ovome broju objavili svoju poeziju, prozu i fotografije: Nebojšu Lujanovića, Katju Grcić, Ivicu Sorića Surija, Anu Marković i Antonija Rossettija. Osim čitanja ulomaka, pripremaju i projekciju objavljenih fotografija te sjajnu glazbu u nastavku večeri.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –