Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.05.2016.

Bookvica predstavlja zagrebački CeKaPe
Održava se
12.05.2016. u 20:30h

U posljednjoj ovosezonskoj Bookvici koja će se održati u četvrtak, 12. svibnja s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) gostuju predstavnici zagrebačkog Centra za kreativno pisanje (popularno zvanog CeKaPe): Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić.

Ksenija Kušec predstavit će roman „Sobe“ (CeKaPe, 2014.), a Denis Špičić zbirku priča „Lijepo o mrtvima, ružno o ljubavi“ (CeKaPe, 2015.), dok će osnivačica i umjetnička ravnateljica CeKaPe-a Sanja Vučković najaviti svoj prvi roman „Kirka čeka“, koji uskoro izlazi iz tiska, i predstaviti aktivnosti CeKaPea, uključujući nakladništvo.

U razgovoru s voditeljicom Bookvice Patricijom Vodopijom bit će riječi o tečajevima kreativnog pisanja i potrebi „učenja zanata“, o mogućnostima probijanja novih, neafirmiranih autor(ic)a na književnu scenu, o prednostima i nedostacima demokratizacije i liberalizacije pisanja, o kvaliteti knjiga na tržištu, o nedostatku književne kritike, o autorskim pravima, potpori države i drugim srodnim temama.

Kao i uvijek u Bookvici, bit će knjiga na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostiju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –