Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.12.2023.

Čitajmo domaće autore: Ivica Prtenjača, 'Albert'
Održava se
07.12.2023. u 18h

Promocija novog romana Ivice Prtenjače "Albert", održat će se u sklopu V.B.Z.-ova ciklusa promocija "Čitajmo domaće autore", u četvrtak 7. prosinca u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Nakon što su u okviru projekta predstavljeni novi romani Borivoja Radakovića, Gorana Gerovca i Ivice Ivaniševića, slijedi nam novi, poetični roman "Albert" Ivice Prtenjače koji će knjigu predstaviti u razgovoru s Jasnom Kovačević, Karolinom Lisak Vidović, Markom Pogačarom i Dragom Glamuzinom.

O romanu "Albert"

U novom romanu, nakon dvije donekle autobiografske knjige proze, Ivica Prtenjača vraća se imaginaciji, snu i potrebi za bajkom. Njegov Albert uređuje svoj život, mijenja građanski poredak u snovitu utopiju, žonglira egzistencijom, smislom, nadom i jasnim odlukama. A već je doktor znanosti na pragu četrdesete, u dobi osjetljivoj za svaku promjenu, u vremenu koje najjasnije obećava samo ravnodušnost. No, Prtenjačin je junak daleko od bilo čega takvog, nakon tragičnog događaja u kojem je skoro izgubio život, bolnog i dugog oporavka, on preslaguje odnose s ljudima iz svoje blizine, stječe nove, i kao u zaleđenom kadru napušta stare. I naravno, cijelo to vrijeme sanja bolji, pravedniji i jasniji svijet.

Nakon ove promocije, uslijedit će predstavljanje dobitničkog romana V.B.Z.-ove nagrade "Tvornica Hrvata" Nebojše Lujanovića u petak, 8. prosinca u 19 sati u Kinoteka baru, te predstavljanje nove zbirke poezije Marka Pogačara "Ponoćni glagoli" koje će se održati u utorak, 12. prosinca također u 19 sati u Kinoteka baru.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –