Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivica Prtenjača ×

Najava • 07.12.2023.

Čitajmo domaće autore: Ivica Prtenjača, 'Albert'

Promocija novog romana Ivice Prtenjače 'Albert', održat će se u sklopu ciklusa promocija 'Čitajmo domaće autore', u četvrtak 7. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Svoj novi, poetični roman Ivica Prtenjača će predstaviti u razgovoru s Jasnom Kovačević, Karolinom Lisak Vidović, Markom Pogačarom i Dragom Glamuzinom.
Najava • 14.06.2023.

FEKP 2023. u Zagrebu i Zadru posvećen razumu i osjećajima

U Malom pogonu Tvornice kulture predstavljeni su gosti i programi 22. Festivala europske kratke priče. Ovogodišnje izdanje Festivala održat će se od 14. do 18. lipnja a posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način.
Tema • 23.02.2023.

Ivica Prtenjača i Robert Guédiguian – kroničari mediteranskog življenja

Robert Guédiguian i Ivica Prtenjača, svaki u svojem umjetničkom polju, a razmatrat ćemo ih za ovu priliku ponajprije kao autore mediteranskog kruga, kao kvartovske kroničare i apologete proletarijata, predstavljaju samosvojan i vrlo prepoznatljiv poetski mikrokozam. Guédiguian kao filmaš, a Prtenjača – i kad piše prozu – primarno kao pjesnik.
Vijest • 02.11.2022.

Trinaest naslova u širem izboru Nagrade Fric 2021/2022.

Žiri nagrade Fric u sastavu: Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, pročitao je 60-ak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije objavljene u razdoblju 1. 7. 2021. – 30. 6. 2022. godine i u uži izbor odabrao 13 naslova.
Najava • 12.05.2022.

Brdo knjiga, prvi festival knjiga i planina u Samoboru

Brdo knjiga, prvi hrvatski i regionalni festival planinama inspirirane književnosti održat će se od 12. do 15. svibnja u Samoboru te okolnom Parku prirode Žumberak. Bogat program Festivala nudi ponešto zanimljivo i korisno za sve ljubitelje planina i knjiga, uz sudjelovanje gotovo 30 ljudi od planina i kulture iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Vijest • 12.09.2021.

Ivica Prtenjača dobitnik V.B.Z.-ove nagrade za neobjavljeni roman

Dobitnik ovogodišnje V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman je Ivica Prtenjača za roman 'Sine, idemo kući'. O pobjedniku već 17. po redu V.B.Z.-ove nagrade odlučivao je žiri u sastavu Jagna Pogačnik, Strahimir Primorac, Vanja Kulaš, Mile Stojić i Drago Glamuzina.
Vijest • 11.12.2020.

Roman 'Brdo' Ivice Prtenjače uskoro dostupan i u prijevodu na njemački jezik

Ugledna austrijska nakladnička kuća Folio uskoro objavljuje roman Ivice Prtenjače 'Brdo', u prijevodu Klausa Detlefa Olofa. Riječ je o šestom prijevodu ove knjige, koja je prethodno prevedena na engleski, makedonski, bugarski, nizozemski i poljski jezik. Po romanu se snima i dugometražni igrani film koscenarista i redatelja Brune Gamulina.