Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.12.2021.

Književna večer s Ivicom Prtenjačom
Održava se
20.12.2021. u 16h

U sklopu projekta „Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu'' u ponedjeljak 20. prosinca u 16 sati održat će se književna večer na mreži (online) čiji je gost Ivica Prtenjača, koji će predstaviti svoj najnoviji roman „Sine, idemo kući“ za koji je 2021. godine osvojio VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman.

Radionica je namijenjena mladima do 25 godina starosti. Na radionici ćete moći postavljati pitanja, te saznati neke vrlo zanimljive i korisne informacije.
 
Književna večer održat će se putem platforme Zoom, sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem poveznice: https://bit.ly/KnjV

Sine, idemo kući“ djelomično je autobiografski roman, jer i Prtenjača je, baš kao i neimenovani protagonist romana, nedavno izgubio oca i svom snagom se trudi otrgnuti zaboravu sjećanje na sretne obiteljske dane. Otac protagonist na samom je kraju životnog puta i jednim dijelom radnja romana prati njegove bolničke dane, koje potom ispresijecaju sjećanja na dane djetinjstva i mladosti. Očeva pluća više ne mogu disati samostalno i on leži u bolnici priključen na aparate. Majka i sin ga svakodnevno posjećuju iako upravo postaje aktualna zabrana posjeta zbog pandemije koronavirusa, što dodatno otežava ionako iscrpljujuć boravak u bolnici. Sin odlučuje ispuniti očevu posljednju želju – odvesti ga kući u Dalmaciju da posljednje dane života provede u vlastitom domu. O aktualnoj temi, istovremeno toliko univerzalnoj, Prtenjača progovara na emotivan način u ovom kratkom, ali dojmljivom romanu.

Organizira: CARPE DIEM – Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, Karlovac

Ivica Prtenjača

Sine, idemo kući

  • V.B.Z. 09/2021.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789535204220

U novom romanu 'Sine, idemo kući' Ivica Prtenjača se bavi gubitkom, kratkotrajnom nadom i sjećanjem, njegov je glas istovremeno dječački, on zapituje, ali i zreli glas čovjeka koji donosi teške odluke. Ti se glasovi pretapaju u ritmičnoj izmjeni kadrova i slika prošlosti i sadašnjosti tvoreći elegiju u kojoj poput zvuka činele odjekuje ljubav. Njih je troje, i nemaju imena. Ponekad se čine samima na svijetu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –