Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 08.10.2020.

Dan Brown stiže u Zagreb na svjetsku premijeru svoje glazbene slikovnice 'Divlja simfonija'
Održava se
09.-10.10.2020.

Divlja simfonija Brown Dan

Svestrani autor bestselera Dan Brown u Zagreb stiže predstaviti svoju novu slikovnicu „Divlja simfonija“ i glazbu koju je sam za nju skladao. Razgovor s Danom Brownom i prvo svjetsko predstavljanje „Divlje simfonije“ održat će se u subotu 10. listopada 2020. u 18 sati u dvorani kina Kaptol Boutique Cinema. S Danom Brownom razgovarat će Branimir Pofuk

Svjetska koncertna premijera glazbe koju je Dan Brown skladao za „Divlju simfoniju“ održat će se u petak, 9. listopada s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Na ovoj svjetskoj premijeri glazbu izvodi Zagrebačka filharmonija pod vodstvom dirigenta Mirana Vaupotića. Zagrebačka filharmonija izvest će cjelovitu „Divlju simfoniju", s dvadeset i jednim stavkom. U okviru koncerta priprema se i nekoliko glazbenih iznenađenja. 

Kada se u ožujku 2019. slavni autor Da Vincijeva koda pojavio u Zagrebu, razlozi njegova posjeta, baš kao u nekom njegovom romanu, ostali su obavijeni velom tajne, a čak ni mjesto na kojemu je toga ožujka proveo najviše vremena – tonski studio, nije otkrivalo dovoljno. Autor niza bestselera New York Timesa, "jedna od 100 najutjecajnijih osoba u svijetu" prema časopisima Time i Forbes, sredinom ožujka 2019. u Zagrebu je snimao glazbu koju je skladao za svoju najnoviju knjigu.

Brownova „Divlja simfonija“, interaktivna multimedijska i bogato ilustrirana knjiga za djecu, ovih dana izlazi iz tiska diljem svijeta, a i hrvatski izdavač Dana Browna V.B.Z. upravo ju je objavio u prijevodu Damira Šodana. Izdanje je posebno je se Brown predstavlja ne samo kao pisac, nego prvi put u javnosti i kao – skladatelj!

S obzirom na epidemiološke mjere, broj posjetitelja je ograničen, ali promocija će se moći pratiti uživo putem YouTube kanala VBZCroatia i V.B.Z.-ove stranice na Facebooku.

Koncert će biti emitiran uživo na stranici Dana Browna na Facebooku.

Dan Brown

Divlja simfonija

  • Prijevod: Damir Šodan
  • V.B.Z. 09/2020.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535203094
  • Cijena 125.00 kn

Dan Brown, autor velikih svjetskih bestselera, napisao je svoju prvu slikovnicu – zanimljivu, zabavnu i jedinstvenu knjigu punu glazbe i zagonetki! 'Divlja simfonija' sadrži kôd za besplatnu aplikaciju i glazbu koju je skladao sam autor. Ovu interaktivnu multimedijsku slikovnicu ilustrirala je Susan Batori, čije su ilustracije prožete humorom prikladnim za dječji uzrast.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –