Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.06.2016.

Danska pjesnikinja Cindy Lynn Brown predstavlja zbirku 'Prava djeca (ne) odrastaju usput'
Održava se
08.06.2016. u 20h

Glasovi iz zone tišine / Voices from Stillezone Brown Cindy Lynn, Petković Nikola

Danska pjesnikinja Cindy Lynn Brown predstavit će u Zagrebu svoju zbirku "Prava djeca (ne) odrastaju usput", objavljenu u biblioteci Mala zvona, u srijedu 8. lipnja u 20 sati, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8).

Na promociji će - zajedno s autoricom - knjigu predstaviti prevodilac Mišo Grundler, književnica Kristina Posilović te urednica knjige Sanja Lovrenčić.

Cindy Lynn Brown istaknuta je dansko-američka pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije. Diplomirala je književnost i kreativno pisanje; dosad je objavila šest zbirki pjesama te jedan roman. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika; nastupa na pjesničkim festivalima diljem svijeta. Godine 2013. primila je Nagradu za poeziju Danske poljoprivredne kulturne fondacije, a iste je godine boravila u Rezidenciji Kamov u Rijeci. Kao rezultat hrvatsko-danske književne razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Danskog društva pisaca objavljena je knjiga Cindy Lynn Brown i Nikole Petkovića: "Glasovi iz zone tišine / Voices from Stillezone" (HDP, 2015).

Organizatorica je međunarodnog festivala poezije Odense Lyrik u Danskoj. Njena knjiga "Prava djeca (ne) odrastaju usput", suvremene motivike i originalne jezične invencije, izazvala je niz pohvalnih reakcija danske književne kritike.

Pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove. Pobuna protiv čvrstog i konačnog reflektira se u neprestanoj raspri s identitetima i markerima identiteta. (Litteratursiden).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –