Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Petković Cindy Lynn Brown

Glasovi iz zone tišine / Voices from Stillezone

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • Prijevod: Sanja Lovrenčić, Miloš Ðurđević, Dora Maček
  • 12/2015.
  • 86 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342920
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ova je knjiga rezultat hrvatsko-danske književne razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Danskog društva pisaca (Dansk Forfatterforening), a u kojoj su 2012/2013. sudjelovali pisci Cindy Lynn Brown (dansko-američka spisateljica u Hrvatskoj) i Nikola Petković (hrvatski pisac u Danskoj).

Pjesme uvrštene u ovu knjigu prevođene su, čitane, a neke i napisane za vrijeme rezidencijalnih boravaka autorice i autora u zemljama koje su ih ugostile.

Neke od pjesama u ovoj trojezičnoj knjizi prethodno su objavljene u knjigama i časopisima u Danskoj, Hrvatskoj i SAD-u.

Osim na danskom, Cindy Lynn Brown piše i na engleskom jeziku. Osim na hrvatskom, Nikola Petković piše i na engleskom jeziku.

Nikola Petković (Rijeka, 20. svibnja 1962.), hrvatski književnik, sveučilišni profesor, književni kritičar i publicist. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je i doktorirao u Sjedinjenim Američkim Državama i predavao na više tamošnjih sveučilišta. Od 2003. predaje na Filozofskom fakultetu u Rijeci gdje je profesor na Odsjeku za filozofiju i Odsjeku za kulturalne studije. Predaje na postdiplomskom studiju komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i na postdiplomskom studiju Identiteti Europe Fakulteta političkih znanosti. Predsjednik Hrvatskog društva pisaca od 2011. do kraja siječnja 2018.

U književnosti se javio 1980-ih s generacijom okupljenom oko časopisa Quorum koja se formirala na principima individualnosti, teorijske osviještenosti i intermedijalnosti. Objavljuje u domaćim i inozemnim listovima, zbornicima i književnim časopisima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –