Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branko Maleš

Mutno

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 10/2017.
  • 124 str., meki uvez
  • ISBN 9789538152016
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tu opće nema proizvoljnosti, ne nipošto: Malešovi novi stihovi vraćaju nas u prazoru čovječanstva, kad je (naj)prvo bila gesta. Maleš je najradikalniji poetski mistik u modernoj hrvatskoj poeziji, odnosno najustrajnijji u svojoj ekscentričnost, ali i najizopćeniji domaći poetski praktičar iz svijeta koji bez skrupula i milosti zastupa masovno življenje, masovnu kulturu i masovan jezik. Riječju, pjesnički živ!

Ervin Jahić

Branko Maleš (1949) pjesnik, kritičar, feljtonist te prozni i dramski pisac; objavio je dosad 25 knjiga, što vlastitih a što kritičko-priređivačkih knjiga o drugim autorima; apsolvirao Tehnološki i završio Filozofski fakultet u Zagrebu. Bio glavni urednik ili urednik u redakciju brojnih novina i časopisa za kulturu. Prevođen i nagrađivan. “Goranov vijenac” za životni doprinos hrvatskoj poeziji.
Radio kao pomoćnik ministra kulture a trenutačno radi kao dramaturg na Dramskom programu Radio Zagreba.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –