Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lawrence Ferlinghetti

Krajolici živih i mrtvih : Izabrane pjesme

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • Prijevod: Vojo Šindolić
  • 09/2015.
  • 198 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342821
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Izabrane pjesme Lawrencea Ferlinghettija "Krajolici živih i mrtvih" odabrao je i preveo Vojo Šindolić. Iznimnost ovoga, nesumnjivo bibliofilskog i uskoro raritetnog izdanja, u tome je što je 100 primjeraka tvrdog uveza knjige numerirano i što je svaki primjerak potpisao sam autor. Uz tvrdi, dostupan je i meki uvez.

Uručujući 2005. godine najveću američku književnu nagradu za životno djelo Lawrenceu Ferlinghettiju, predsjednik američke Akademije znanosti i umjetnosti kazao je: “U ovim mračnim danima bezumlja, ratova i globalizacijskog imperijalizma, Ferlinghettijeva poezija djeluje poput svjetla u mraku.”

 

* Ovo je prvi naslov nove biblioteke Hrvatskog društva pisaca u kojoj se planira objavljivati izabrane pjesme najvećih autora beat generacije – beatblioteku (uređuju Vojo Šindolić i Kruno Lokotar, dizajn Irena Mihalinec).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –