Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cindy Lynn Brown

Prava djeca (ne) odrastaju usput

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Mišo Grundler
  • 03/2016.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789537760663
  • Cijena: 118.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Prava djeca (ne) odrastaju usput" dansko-američke autorice Cindy Lynn Brown, zbirka suvremene motivike i originalne jezične invencije izazvala je niz pohvalnih reakcija danske književne kritike.

Pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove. Pobuna protiv čvrstog i konačnog reflektira se u neprestanoj raspri s identitetima i markerima identiteta. (litteratursiden)

Cindy Lynn Brown povezuje ogorčenost s dobrom dozom humora i ironije te mnogo lingvističke energije i mašte. (Berlingske)

O generacijama rođenim 70-ih govori se da su rijetko indoletne i beskarakterne. Kakvim životom zapravo žive ti sada odrasli ljudi koji ne dižu revolucije i ne vode ratove? Okreću odreske na grillu, lijepo žive, dobro su informirani i imaju moral. Za život odraslih nakon 2000. uglavnom je karakteristično da sadrži vrlo mnogo svakodnevnih postaja, i u prenesenom i u doslovnom smislu. Tim skupovima životnih elemenata i navigacijom među njima bavi se knjiga Cindy Lynn Brown. (Sneppenet)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –