Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.02.2006.

Darko Macan dobitnik nagrade

Knjiga Darka Macana "Žuta minuta : Rock' n' roll bajka" objavljena u biblioteci knjiga za mlade Novi grafiti Autorske kuće, ovogodišnji je dobitnik godišnje nagrade "Grigor Vitez" za najbolju dječju knjigu. Darko Macan je svog prvog Grigora Viteza dobio još davne 1997. godine za knjigu "Knjige lažu!" a ovogodišnjom se nagradom potvrdio kao vrsno pero književnosti za mlade.

Stručno povjerenstvo Godišnje nagrade "Grigor Vitez 2005." u sastavu: Snježana Krpes, Maja Matković, Sanja Pilić, Zvonko Todorovski, Ivan Vitez i Branko Vujanović od 5 autora koliko ih je izabrano u uži izbor za ovogodišnju nagradu, za najbolju knjigu proglasilo "Žutu minutu" Darka Macana.

U užem su izboru za književni tekst sudjelovali autori i njihove knjige: Maja Glušćević, "Tajanstveni svjetionik" (Znanje, 2005); Hrvoje Kovačević, "Tajna šutljivog dječaka" (Znanje, 2005); Sanja Lovrenčić, "Sunčev sjaj" (Autorska kuća, 2005); Darko Macan "Žuta minuta" (Autorska kuća, 2005); i Zoran Pongrašić, "Vidi majmuna"" (Autorska kuća, 2005).

Darko Macan rođen je u Zagrebu 1966 godine. Autor je stripova "Borovnica", "Pirati", "Bočko" i drugih te scenarist "Komarca", "Svebora i Plamene", "Mistera Mačka", "Modre", "Guja i Zmuja", "Kvarka i Krune", i drugih koji i nisu baš za djecu. Za razne je udžbenike radio niz stripova. Piše i knjige od kojih romane za djecu, mlade i pametne starije: "Knjige lažu!", "Pavo protiv Pave" i "Žuta Minuta".

Izdvač knjige Autorska kuća ponosi se i time što je dobila posebnu pohvalu nagrade "Grigor Vitez", koja se dodjeljuje nakladnicima za osobito kvalitetnu produkciju knjiga za djecu i mlade.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanosti 24. veljače 2006. godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u mjesecu rođenja pjesnika Grigora Viteza po kojemu nagrada nosi ime.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –