Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darko Macan ×

Kritika • 18.07.2018.

Darko Macan i Igor Kordej : Maršal Bass

Od spektakularnih Kordejevih masovki i divljih scena u blatu gdje, kao kod Hermanna, 'svaki lik smrdi na sebi svojstven način', do Macanovih sporadičnih izleta u vesele bizarnosti s mrtvim bebama ili narušavanja tvrde atmosfere parafraziranjem šeretskog Brixyjevog jezika 'Maršal Bass' isijava zaraznu energiju i kreativno veselje kakvo se već godinama nije vidjelo u umornim, dugovječnim serijalama koji...
Najava • 17.04.2009.

Profilova stripaonica : Machu Picchu

U trećem susretu Profilove stripaonice, u petak, 17. travnja 2009. u 19 sati, bit će predstavljen strip album pokojnog Radovana Devlića "Machu Picchu", nakladnika Mentor/Matica hrvatska Bizovac. O autoru i njegovom stripu govorit će Darko Macan, ovaj put u ulozi nakladnika i Igor Kordej kao autor naslovnice albuma i bliski suradnik autora.
Najava • 13.11.2008.

Četvrtak na Interliberu

U četvrtak, 13. studenog 2008. na Interliberu se nastavlja s aktivnostima predstavljanja knjiga i autora. Svoje će knjige predstaviti i potpisivati Vjekoslava Huljić, Ana Tajder, Goran Petercol, Branislav Glumac, Enes Kišević, Hrvoje Šalković, Darko Macan, Daniel Bele, Daniela Angelina Jelinčić, Sanja Muzaferija i Daniela Trbović.
Najava • 18.01.2008.

Promocija strip albuma 'SVEBOR I PLAMENA'

Promocija strip albuma "SVEBOR I PLAMENA" autora Darka Macana, Gorana Sudžuka i Matije Pisačić, održati će se u petak 18. siječnja 2008. u 19:00 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu (Bogovićeva 7). Na promociji će biti prisutna sva trojica autora: Darko Macan, Goran Sudžuka i Matija Pisačić od kojih ćete moći dobiti potpis i crtež.
Najava • 19.11.2007.

Upisi u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II'

Upis u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II', odnosno radionicu kreativnog pisanja znanstvene fantastike koju organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, započinje u utorak, 20. 11. 2006., u 20:00 sati. Voditelj radionice je kultni hrvatski autor stripova i znanstvenofantastičnih priča, Darko Macan. Radionica počinje u utorak, 27. 11. 2007 i stoji 300 kuna.
Vijest • 02.02.2006.

Darko Macan dobitnik nagrade

Knjiga Darka Macana "Žuta minuta : Rock' n' roll bajka" objavljena u biblioteci knjiga za mlade Novi grafiti Autorske kuće, ovogodišnji je dobitnik godišnje nagrade "Grigor Vitez" za najbolju dječju knjigu. Darko Macan je svog prvog Grigora Viteza dobio još davne 1997. godine za knjigu "Knjige lažu!" a ovogodišnjom se nagradom potvrdio kao vrsno pero književnosti za mlade.
Vijest • 26.01.2006.

Poznati finalisti godišnje nagrade Grigor Vitez

Stručno povjerenstvo Godišnje nagrade "Grigor Vitez 2005." za književna i likovna ostvarenja u knjigama i slikovnicama za djecu u uži je izbor za ovogodišnju nagradu izabralo pet književnika i pet ilustratora, od 55 naslova koliko ih je na natječaj prijavljeno. Tko će biti ovogodišnji dobitnici prve i najstarije nagrade za dječju knjigu u Hrvatskoj, saznati ćemo 24. veljače 2006.