Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 10.09.2008.

David Icke na Ekofestivalu u Zagrebu!
Održava se
11.09.2008.

U posjet Zagrebu stigao je kontroverzni britanski teoretičar zavjere i sve popularniji znanstveno-populistički publicist David Icke, autor svjetskih uspješnica «Najveća Tajna», «Beskrajna ljubav jedina je istina», «Priče iz vremenske omče» i mnogih drugih, kod nas neobjavljenih knjiga.

David će sljedećeg vikenda na Ekofestivalu, koji će se 12. i 13. rujna održavati na Bundeku, održati trosatno predavanje pod nazivom «Veliko razotkrivanje».

David Icke trenutno je jedan od najtraženijih predavača koji se kritički osvrću na fenomene globalizacije i Novog svjetskog poretka. U svojim knjigama, uz obilje detalja i dokaza otkriva kako iste, međusobno povezane, krvne linije kontroliraju naš planet tisućama godina. Ono što se naziva ‘novim svjetskim poretkom' zapravo je njihov plan.

"Oni žele stvoriti kaos u svijetu, što će uključivati i masovne ratove. Zato imamo ovu strukturu svjetske vlasti, svjetske središnje banke, svjetske monete, elektroničkog bankarstva bez novca u gotovini, planove o stanovništvu s ugrađenim mikročipovima i svjetsku vojsku, a to je NATO... globalna policijska sila. Planiraju stvoriti strašan kaos u godinama oko smjene tisućljeća, koristeći globalnu verziju najsnažnijih tehnika kontrole uma koju zovem ‘problem-odgovor-rješenje'. To znači da prvo stvorite problem, zatim dobijete reakciju stanovništva da ‘nešto treba učiniti', i onda ponudite rješenje koje ste i htjeli provesti, još od početka."

Polazeći od babilonskih vremena pa sve do suvremenih demokracija i preživjelih monarhija, David tumači genezu i strukturu okultnih društava, porijeklo svjetskog kapitala, porijeklo i svrhu ekoloških pokreta, naličje ‘carbon footprinta', razotkriva prave korijene kršćanstva i drugih velikih religija, demokracije i komunizma te dokumentira suzbijanu znanost koja objašnjava zašto se svijet suočava s vremenom nevjerojatnih promjena i preobrazbi.

No to nije ni približno sve, David temeljito odgovara na mnoge druge zagonetke života: Tko smo mi? Što radimo ovdje? Što je ljudsko tijelo i kako može prestati 'starjeti'? Što je stvarnost/iluzija? Tko, kako i zašto kontrolira našu stvarnost? Zašto ima tako puno ratova, gladi, patnje i stresa? Što su 'um' i 'emocije'..., nudeći do sad najsloženiju i najkompletniju teoriju urote (stvarnosti), ali i rješenja za nagomilane probleme.

Čuda su svuda oko nas samo mi, ponavlja Icke, od šume ne vidimo drveće, i to zato što smo indoktrinirani službenim verzijama o svijetu i čovjeku koje su nam podvalili vlasti, znanstvenici i, naravno, religije, kršćanstvo (Vatikan), židovstvo i islam - tri verzije jedne te iste povijesne obmane. Probudimo se!

Tko, što, kako, zašto saznajte iz prve ruke u «Velikom razotkrivanju», 12. rujna 2008. u 20 sati, a podrobnije o Davidovom viđenju problematike okoliša i ekologije u širem spektru političkih i geostrateških događanja možete čuti na okruglome stolu o ‘Eko pranju (Green Wash)' 13. rujna 2008. u 17:30h.

Više o Ekofestivalu!
Više o Davidu Ickeu!

***

David Icke rođen je 1952. u siromašnoj radničkoj obitelji u engleskom gradu Leicesteru. Od malih je nogu želio postati profesionalni nogometaš, i želja mu se ostvarila. Međutim, čim je zaigrao u engleskoj ligi, počeli su zdravstveni problemi. David je pet godina trenirao usprkos strašnim bolovima uzrokovanim reumatoidnim artritisom. Kasnije će reći da su to bile godine u kojima se čeličio njegov karakter i testirala njegova upornost. Na kraju je ipak bio prisiljen odustati i odlučio je postati najavljivač na BBC-ju. Uspio je i u tome, premda uz velike poteškoće, budući da je zbog nogometa rano odustao od školovanja.

Nakon nekog vremena, David se zainteresirao za ekologiju, i postao je nacionalni glasnogovornik Britanske stranke zelenih. Krajem osamdesetih, sve više razočaran politikom i televizijom, okreće se pisanju knjiga. Istovremeno počinje doživljavati mistička iskustva. Kao posljedica jednog, u Davidovoj se svijesti srušila brana, i on je započeo svoju misiju oslobađanja svijeta od vlasti gmazova širenjem istine i poticanjem duhovne preobrazbe čovječanstva.

Danas je David Icke u cijelom svijetu vrlo traženi predavač. Vlasnik je nekoliko web- lokacija, e-magazina i izdavačke kuće. Objavio je desetak uspješnih knjiga. Neprestano je na turnejama po Sjevernoj Americi, Europi, Australiji, Južnoj Africi i drugdje. Postigao je planetarnu popularnost a njegove su knjige utjecale na promjenu percepcije svijeta kod tisuća ljudi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –