Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.09.2016.

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2016 godinu.

Nagrada Mirko Kovač ove se godine dodjeljuje drugi put u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija. Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić – predsjednik žirija, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Brka Pavičević i Dragan Radulović na svom sastanku 2. rujna odabrao je ovogodišnje dobitnike Nagrade Mirko Kovač:

- "Tiho teče Misisipi" Vladimira Tabaševića, u izdanju Kontrasta iz Beograda (za najbolje djelo mladog autora)
- "Isus u Ahmićima" Ivana Lovrenovića, u izdanju Synopsysa iz Sarajeva (za najbolju knjigu eseja)
- "Ti mene nosiš" Ivone Juke, u produkciji 4 filma iz Zagreba (za najbolji scenarij)
- "Doba mjedi" Slobodana Šnajdera, u izdanju Tim pressa iz Zagreba (za najbolji roman).

Nagrada Mirko Kovač sastoji se od novčanog dijela za svaku kategoriju u iznosu od 5000,00 eura te povelje. Svečana dodjela Nagrade održat će se 8. listopada na trećim Danima Mirka Kovača, od 6. do 9. listopada u Rovinju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –