Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 08.09.2017.

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2017. godinu

Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se treći put u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.
 
Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija. Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.
 
Žiri u sastavu Vlaho Bogišić – predsjednik žirija, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavičević i Dragan Radulović na svom sastanku 1. i 2. rujna za najbolja djela koja će dobiti Nagradu Mirko Kovač, a koja se sastoji od novčanog dijela za svaku kategoriju 5000,00 eura te povelje, izabrao je sljedeća djela:

 
Svečana dodjela Nagrade održat će se 7. listopada 2017. na četvrtim Danima Mirka Kovača. Dani Mirka Kovača održavaju se od 5. do 8. listopada u Rovinju.
 

Dosadašnji su dobitnici Nagrade Mirko Kovač u kategoriji za najbolje djelo mladog autora Dragan Markovina, "Između crvenog i crnog", i Vladimir Tabašević, "Tiho teče Misisipi", za najbolji scenarij Vuk Ršumović, "Ničije dijete", i Ivona Juka, "Ti mene nosiš", za najbolju knjigu eseja Svetlana Slapšak, "Leteći pilav", i Ivan Lovrenović, "Isus u Ahmićima", te za najbolji roman Oto Horvat, "Sabo je stao", i Slobodan Šnajder, "Doba mjedi".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –