Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 17.04.2007.

Dobitnici nagrade 'SFERA' za 2006. godinu

Jučer smo saznali i tko su ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade 'SFERA' za najbolje znanstveno-fantastično djelo objavljeno u protekloj godini. Nagrada koja se dodjeljuje već 26 godina za redom dodijeljena je u 7 kategorija...

Ovogodišnji dobitnici nagrade 'SFERA', prestižne hrvatske nagrade za najbolje znanstveno-fantastično djelo objavljeno u protekloj kalendarskoj godini (po kategorijama) su:

· najbolja minijatura – Dario Rukavina: Ima li piljaka tamo gore, na jugu? (zbirka Blog.sf, Mentor, Zagreb, 2006.)
· najbolja kratka priča – Viktoria Faust: Riana u sutonu sivom (zbirka Vampirske priče, Pučko otvoreno učilište, Pazin, 2006.)
· najbolja priča – Danijel Bogdanović: 87. kilometar (zbirka Zagrob, SFera i Mentor, Zagreb, 2006.)
· najbolji roman – Veselin Gatalo: Geto (AGM, Zagreb, 2006.) · najbolja ilustracija – Nela Dunato: "You don't own me" (naslovnica časopisa NOSF br. 24, www.nosf.net)
· posebno ostvarenje – Tomislav Šakić i Aleksandar Žiljak: Ad Astra – Antologija hrvatske znanstveno-fantastične novele 1976-2006 (Mentor, Zagreb, 2006.)
· životno djelo – Mladen Bjažić

Žiri nagrade SFERA: Petra Bulić, Dalibor Perković, Irena Rašeta, Davor Šišović i Mihaela-Marija Perković (predsjednica žirija).

Dodjela nagrada održat će se na Svečanoj skupštini društva SFera, u subotu 21. 04. 2007. u 20h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u sklopu konvencije SFeraKon 2007. Dodjelu nagrada vodit će Krešimir Mišak (novinar HTV-a, bloger, glazbenik i pisac) i Bruce Sterling (otac cyberpunka, ugledni pisac i kolumnist kultnog časopisa WIRED).

# # #

Nagrada 'SFERA'
Nagrada SFERA dodjeljuje se već 26 godina. Utemeljilo ju je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu popularizacije žanra i poticanja domaćih autora. (sfera.hr/nagrada.php)

Društvo SFera
SFera je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu-fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo kroz kulturne programe, natječaje za djecu i mlade, radionice kreativnog pisanja.

SFeraKon 2007
SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene-fantastike u ovom dijelu Europe, a ove se godine održava 29. put za redom. Konvenciju je pokrenulo društvo SFera, a ove godine održat će se u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od petka 20.04. do nedjelje 22.04.2007. Počasni gost je Bruce Sterling, jedan od začetnika cyberpunka i ugledni kolumnist časopisa WIRED.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –