Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.11.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Dješka, Obrovac, Prtenjača
Održava se
11.11.2016. u 21h

U petak, 11. studenog u foajeu kazališta Gavella u Zagrebu počnje novi program Projekt G • točka: Grad u Gavelli koji je zamišljen kao platforma unutar koje će se u mjesečnom ritmu stvarati nove, zajedničke, inovativne i hibridne umjetničke forme. Spojem live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti, publici se pruža mogućnost drugačijeg doživljaja kako umjetničkog djela tako i njegova autora ili autorice.

Na prvoj G • točki gostuju pjevačica, skladateljica i kantautorica Tamara Obrovac, nagrađivani stripaš i animator Marko Dješka te prozaist, pjesnik, novinar i kuhar Ivica Prtenjača.

Program vodi novinar, urednik, ilustrator i dizajner Vladimir Šagadin, a za muzička intermezza zadužen je jedan od najboljih mladih zagrebačkih bendova, Porto Morto.

S Tamarom Obrovac razgovarat će se o njezinom novom albumu, stvaranju glazbe, Istri, skladanju za kazalište i film, jazzu, narodnoj glazbi i umjetnosti. Marka Dješku će posjetitelji upoznati kroz niz brzopoteznih pitanja i projekciju njegovog nagrađivanog kratkog animiranog filma „Grad duhova“. S Ivicom Prtenjačom će se raspravljati o dobroj književnosti i dobroj kuhinji, a imat ćete prilike njegove nove tekstove čuti i uživo, uz muzičku pratnju benda Porto Morto.

Nakon službenog dijela programa nastupa DJ Snih.

Projekt organiziraju Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje u suradnji s kazalištem Gavella.

Ulaz je slobodan.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –