Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 06.08.2019.

Hrvatski nakladnici i autori na 26. Sajmu knjiga u Pekingu - BIBF 2019
Održava se
21.-25.08.2019.

Od 21. do 25. kolovoza 2019. po 26. puta u Pekingu će se održati BIBF 2019 - Beijing International Book Fair u organizaciji China National Publications Import & Export (Group) Corporation na prostoru od 100.000 četvornih metara.

2019. godina je godina Kulture i turizma Hrvatske i Kine, pa će tako sam Sajam promovirati Hrvatsku, kako na području suradnje u nakladništvu, tako i turizma kroz izložbu “Nacionalni park Plitvička jezera i Dubrovnik”.

Na Sajmu u Pekingu Hrvatsku će predstaviti udruga Hrvatska dječja knjiga, koja već desetak godina organizira nastupe na inozemnim sajmovima i uspješno predstavlja naše nakladnike, pisce i ilustratore, što iz godine u godinu potrvđuju i rezultati izvoza tj. plasmana hrvatskih knjiga na kinesko knjižno tržište.

Prije samog Sajma održati će se međunarodni BIBF 2019 Children’s Book forum, na koji je ove godine organizator Sajma pozvao Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića, koji su prošle godine na Sajmu nagrađeni sa BIBF Reader’s Choice Award 2018, a 2017. su su sudjelovali u Sino-Foreign Literature Translation and Publishing Workshop (SFLTP).

Oni će na forumu predstaviti stanje izdavaštva dječje knjige u Hrvatskoj, kao i suradnju Hrvatske i Kine u segmentu nakladništva.


Kašmiru Huseinoviću i Andrei Petrlik Huseinović ovo je peti put da putuju u Kinu kao autori i nakladnici čijih je četrdesetak naslova prevedeno i objavljeno u Kini. Ove godine nakon Sajma putuju u Changsha gdje će u organizaciji Hunan Education Press Group Company biti članovi žirija za odabir radova za izložbu mladih ilustratora, a također će održati predavanje „Wake Up the Art with Love“ na temu ilustracije i „How to Choose a Suitable Picture Book for Children“ na temu izdavaštva za djecu.

Osim njih dvoje u Kinu putuje i Miro Radalj čija će knjiga “Božić velikih čuda”, (Dječja knjiga, Zagreb), ove godine biti objavljena u Kini.
 

Na samom Sajmu, 22. kolovoza, Miro Radalj, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović biti će posebni gosti nakladnika Beijing Dongfang Woye Culture Communication Co. Ltd., koji će tom prilikom napraviti dokumentarni prilog o sva tri autora kojima će godine objaviti kineska izdanja “Božić velikih Čuda” (Miro Radalj, Andrea Petrlik Huseinović), “Waion” i “Sveznalice” (Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović).

Na štandu Hrvatske dječje knjige biti će predstavljene knjige i drugih hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –