Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.10.2005.

Insert
Održava se
01.01.1901.

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s MM centrom SC-a i net.kulturnim klubom mama organizira prvu retrospektivnu izložbu hrvatske videoumjetnosti: «Insert : retrospektiva hrvatske videoumjetnosti» te ciklus predavanja s kojima se nastoji proširiti problematika što ju otvara sama izložba.

Izložba «Insert : retrospektiva hrvatske videoumjetnosti» koja okuplja djela nastala u videotehnici u razdoblju od ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća do danas, održava se od 20. 9. - 16. 10. 2005. u paviljonu 19, na Zagrebačkom Velesajmu.

Na izložbi, koju je pripremio kustoski tim Antonia Majača, Silva Kalčić i Branko Franceschi pod vodstvom Tihomira Milovca, biti će predstavljeno oko stotinjak umjetnika koji se izražavaju medijem videa kao svojim primarnim medijem, ali i ona ostvarenja koja su nastala kao umjetnički izlet u drugi medij. U formi multiperceptivne prezentacije izložba predstavlja preko 200 videodjela u različitim oblicima, od jednokanalnih televizijskih videa, prostornih instalacija, višekanalnih projekcija do interaktivnih videodjela. Važan dio izložbe predstavlja videoarhiv, po prvi put u hrvatskoj priređen u digitalnom obliku tako da posjetitelji na kompjutorima mogu pregledavati više stotina videodjela.

Organizatori su organizirali i seriju od četiri predavanja na kojima se nastoji proširiti problematika same izložbe. Predavanja će držati ugledni stručnjaci i umjetnici, kao i posve mladi sudionici na sceni, s ciljem da iz vlastitog, specifičnog kuta gledanja, osvijetle hrvatsku video umjetnost nekad i danas.

Predavanja se održavaju u MM centru SC-a, Savska 25 i net.kulturnom klubu mama, Preradovićeva 18 u Zagrebu i besplatna su za sve posjetitelje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –