Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.10.2009.

Irski autor David McWilliams gostuje u Hrvatskoj

Jedan od najpoznatijih irskih novinara i autor knjige "Papina djeca : Nova elita Irske", koju je u hrvatskom prijevodu objavio Algoritam, David McWilliams, svoju će knjigu promovirati u Hvatskoj; 1. listopada, u četvrtak, u Zagrebu, a 2. listopada, u petak, u Zadru i Šibeniku.

David McWilliams danas je posve sigurno jedan od najpoznatijih i najpopularnijih irskih autora, pa možda i Iraca uopće. Kolumnist u dnevnicima i tjednicima, voditelj jedne od najpopularnijih emisija na radiju, autor nekoliko TV serija o irskom uspjehu, ali i cijeni toga uspjeha, strasni polemičar i sudionik mnogih rasprava o budućnosti irskog gospodarstva, bankar i poduzetnik, a na kraju, ali zato ne i najmanje važno, višegodišnji ljetni stanovnik Zlarina gdje odnedavno i posjeduje kuću.

Tijekom uspješne novinarske karijere intervjuirao je neke od najutjecajnijih i najpoznatijih osoba našeg doba, između ostalih i Henryja Kissingera, Mihaila Gorbačova i Hillary Clinton. Svoju je karijeru započeo kao ekonomist i bankar, bio je prvi ekonomist koji je predvidio irski gospodarski boom 1990-tih godina, a tijekom boravka u Istočnoj Europi i Srednjem Istoku bavio se izradom strategija banaka. Sve to dovelo je do titule Svjetskog mladog vođe, kako ga je 2007. godine proglasio Svjetski ekonomski forum.

Knjiga "Papina djeca : Nova elita Irske", izvanredna opservacija o današnjoj Irskoj, zabavna je i hedonistička priča o uspjehu jedne zemlje. Nazvana prema ironičnoj slučajnosti irskog baby booma krajem 1970-ih, koji se, preciznije, dogodio devet mjeseci (gotovo u dan) nakon što je papa Ivan Pavao II posjetio Dublin, knjiga "Papina djeca" u isto je vrijeme priznanje i neodoljivo smiješan portret prve generacije Keltskog tigra – ljudi koji su prosperirali od ekonomskog čuda koje je Irsku, nakon stoljeća gorke neimaštine, katapultiralo u naciju koja danas uživa u jednom od najviših standarda u svijetu.

"Papina djeca" bila je najprodavanija knjiga u Irskoj u 2006. godini, prodana u više od 100.000 primjeraka.
 
Raspored gostovanja:
 
01. 10. Zagreb
Promocija knjige "Papina djeca"
19.30 Hotel Dubrovnik, dvorana Centrum, Gajeva 1
 
02. 10. Zadar
Potpisivanje knjige i druženje s autorom
17.00 Algoritam Bookshop, City Galleria, Murvička 1
 
02. 10. Šibenik
Promocija knjige "Papina djeca"
20.00 ulaz u City Life Centar, Ante Šupuka 10
 
 
 
 
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –