Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.04.2017.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja 'Dnevnik jednog nomada' Bekima Sejranovića
Održava se
12.04.2017. u 19h

Bekim Sejranović: Dnevnik jednog nomada

U srijedu, 12. travnja 2017. godine, u 19 sati izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Bekima Sejranovića "Dnevnik jednog nomada".

Predstavljanje će se održati u caféu Botaničar, Trg Marka Marulića 6, Zagreb.

Sudjeluju: Bekim Sejranović, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.

 

Dnevnik jednog nomada Sejranović Bekim

"Dnevnik jednog nomada" Bekima Sejranovića istovremeno je putopis, dnevnik čitanja i zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Od godine 2011. do 2016., od Ljubljane, preko Osla do Zagreba i Brčkog čitamo dnevničke zapise o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti; o ocu koji gotovo svakog mjeseca putuje iz Osla u Ljubljanu da vidi mlađu kćer, jer se boji da će ga zaboraviti, i o starijoj kćeri u Oslu koja očuha zove tatom, a njega po imenu; o književniku koji istodobno sudjeluje u hrvatskoj, bosanskoj i norveškoj književnosti... Pratimo i avanturu nastajanja romana koji autor pokušava paralelno pisati na 'našem' i na norveškom, slijedimo Sejranovića na brojnim književnim promocijama, festivalima i rezidencijama, pratimo njegove susrete s kolegama, prijateljima, ženama i ljubavnicama, čitamo o knjigama koje on čita.

Razapet između Skandinavije i Balkana, Bekim Sejranović ispisuje stranice o dva svijeta, i o sebi u njima i izvan njih, koje su jednako potresne, uznemirujuće i duhovite kao i najbolje stranice njegovih romana. Samo ovdje nema glavnog junaka da se iza njega bar malo skrije, tu su samo Bekim i njegovi demoni.

Bekim Sejranović

Dnevnik jednog nomada

  • V.B.Z. 03/2017.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789533048994

'Dnevnik jednog nomada' istovremeno je putopis, dnevnik čitanja i zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Od godine 2011. do 2016., od Ljubljane, preko Osla do Zagreba i Brčkog čitamo dnevničke zapise o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti. Bekim Sejranović ispisuje stranice o dva svijeta, i o sebi u njima i izvan njih, koje su jednako potresne, uznemirujuće i duhovite kao i najbolje stranice njegovih romana.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –