Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.06.2015.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novi roman Jasmina Imamovića 'Slana zemlja'
Održava se
10.06.2015. u 20h

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novi roman Jasmina Imamovića "Slana zemlja" u srijedu, 10. lipnja 2015. godine, s početkom u 20 sati u VIP Clubu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb.

Sudjeluju: Jasmin Imamović, Julijana Matanović, Milan Rakovac i Zoran Simić.
 

**

Priče Imamovićevih junaka se ulančavaju, nadovezuju, ponavljaju različitim gledištima… Iz Mustafina, Enverova, Rudijeva i Fridina ja, izbija još jedno, ono glavno i središnje. Čita se stav samog autora; osluškuju se njegove sumnje te prepoznaju strahovi i nade.

Iznad svih tih ja, svih kazivača i svjedoka vlastitih života i jednog dijela naše povijesti, ispisuje se nadnaslov Ja sam Jasmin Imamović. On se može pojaviti u još nekoliko varijanata; Ja sam Jasmin Imamović, pisac; Ja sam Jasmin Imamović, gradonačelnik; Ja sam Jasmin Imamović – obožavatelj trena. A u svemu tome je ipak najvažnije da svojim romanima, taj Jasmin Imamović, želi naglasiti što smo i tko smo. U "Slanu zemlju" upisani su stihovi koje prepoznaju generacije, i generacije. Riječi Je l' ti žao što se rastajemo ne provociraju pitanje autorstva. One su preživjele sve. I povezale sve one koji znaju da se ljubav – ni u vremenima velike povijesti – ne može naučiti zaboravu.

( Julijana Matanović, iz pogovora romanu )

Jasmin Imamović

Slana zemlja

  • V.B.Z. 06/2015.
  • 236 str., meki uvez
  • ISBN 9789532017256
  • Cijena 99.00 kn

Jasmin Imamović objavljuje roman "Slana zemlja" u kojem spaja i prepleće nagomilane brige i nepisane rečenice, bori se protiv zaborava i vraća dostojanstvo najsnažnijim riječima svih jezika, svih vjera i nacionalnosti. Ljubav je jedna od takvih, najvažnija.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –