Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.06.2019.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina'
Održava se
17.06.2019. u 18h

Julijana Matanović: Ljuta godina

Ljuta godina Matanović Julijana

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb) izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Julijane Matanović "Ljuta godina : Zapisi internetske novakinje".

Sudjeluju: Julijana Matanović, Antonija Ćosić, Andrea Divić i Vanja Kulaš.
Ulomke iz knjige čita: Anja Šovagović-Despot.


Mapiranjem prostora i bilježenjem vremena suvremena hrvatska književnica i književna znanstvenica Julijana Matanović privija k sebi one kojih više nema, oblikuje teško izgovorive riječi, iscjeljuje se, ali pritom ozdravljuje i svog čitatelja. Zapisi su ovo u formi kolumne koje je autorica objavljivala u toj “ljutoj“ godini, od 5. veljače 2018. do 5. veljače 2019., isprva dnevnom dinamikom, a potom svake srijede i subote, točno u 18 sati i 5 minuta, sasvim slobodno, na društvenoj mreži.

Književnica, koja je oduvijek spontano rušila barijere između čitatelja i sebe, profesorica koja je zaobilazila katedru ne bi li bila među svojim studentima, pronašla je tako nov modus povezivanja s publikom. Ovi "zapisi internetske novakinje” čine kompendij kraćih tekstova o čitanju i pisanju, o fakultetu koji je nedavno morala napustiti, o obitelji, onoj “pravoj”, ali i književnoj, kojoj i sami pripadamo, a s kojom je veže strast za tekst. Zbirka je to dnevničko-esejističkog prosedea, intimističkih crtica u gorko-slatkom tonu, vrlo delikatnih ispisivanja svakodnevnice.

Julijana Matanović

Ljuta godina

  • V.B.Z. 05/2019.
  • 316 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535201465

'Zapisi internetske novakinje' kompendij je kraćih tekstova o čitanju i pisanju, o fakultetu koji je Julijana Matanović nedavno morala napustiti, o obitelji, onoj 'pravoj', ali i književnoj s kojom je veže strast za tekst. Zbirka je to u kojoj nalazimo niz intimističkih crtica u gorko-slatkom tonu, vrlo delikatnih ispisivanja svakodnevnice, mikroproza o svemu što čini jedan složen, ali ipak tako dobar život.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –