Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Matanović ×

Najava • 04.10.2021.

Stručni kolokvij o kriminalističkom romanu u Hrvatskoj

Centar za kulturu Trešnjevka organizira stručni kolokvij o kriminalističkom romanu u Hrvatskoj pod nazivom 'Ritam zločina u Cekate-u', s ciljem upoznavanja s tradicijom kriminalističkog romana u našoj nacionalnoj književnosti. Moderatorica, voditeljica i urednica je hrvatska književnica Julijana Matanović.
Najava • 22.10.2020.

Predstavljanje zbirke priča 'Djeca na daljinu' Julijane Matanović

Predstavljanje zbirke priča 'Djeca na daljinu' autorice Julijane Matanović održat će se u četvrtak 22. listopada u Centru za kulturu Trešnjevka. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Barbara Tolić, urednica portala Hrvatski jezik za sve, Iva Mirčić, književna kritičarka te urednica portala CROkultura i urednica knjige Andrea Divić.
Najava • 13.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 2. (13.11.)

Iz programa drugog dana Interlibera izdvajamo promociju nove knjige Inoslava Beškera 'Riječ po riječ' i promociju knjige 'Nismo same' (zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka) autorice Ivane Kalogjera. Knjige će potpisivati i družiti se s publikom Julijana Matanović, Sharon Bolton (UK), Nives Madunić Barišić, Vjekoslava Huljić, Željka Mezić...
Najava • 17.06.2019.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina'

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb) izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina : Zapisi internetske novakinje'.
Najava • 02.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka. Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
Najava • 12.11.2016.

Vodič kroz događanja na Interliberu: Subota, 12. 11.

U subotu ćemo saznati tko je ovogodišnji dobitnik nagrade OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu, a svoje će knjige potpisivati: Slavenka Drakulić, Stipe Božić, Kristian Novak, Jasna Horvat, Miro Gavran, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Goran Tribuson, Tomislav Torjanac, Anita Šupe, Milana Vlaović, Edi Matić, Davor Mandić...
Najava • 17.09.2014.

Predstavljanje knjige Julijane Matanović 'I na početku i na kraju bijaše kava'

Predstavljanje nove knjige Julijane Matanović 'I na početku i na kraju bijaše kava' održat će se u srijedu 17. rujna s početkom u 19 sati u Gradskoj kavani u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti Dolores Grmača, Mirna Brkić i urednik Zoran Maljković. Ulomke iz knjige čitat će Anja Šovagović.