Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Matanović ×

Najava • 22.10.2020.

Predstavljanje zbirke priča 'Djeca na daljinu' Julijane Matanović

Predstavljanje zbirke priča 'Djeca na daljinu' autorice Julijane Matanović održat će se u četvrtak 22. listopada u Centru za kulturu Trešnjevka. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Barbara Tolić, urednica portala Hrvatski jezik za sve, Iva Mirčić, književna kritičarka te urednica portala CROkultura i urednica knjige Andrea Divić.
Najava • 13.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 2. (13.11.)

Iz programa drugog dana Interlibera izdvajamo promociju nove knjige Inoslava Beškera 'Riječ po riječ' i promociju knjige 'Nismo same' (zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka) autorice Ivane Kalogjera. Knjige će potpisivati i družiti se s publikom Julijana Matanović, Sharon Bolton (UK), Nives Madunić Barišić, Vjekoslava Huljić, Željka Mezić...
Najava • 17.06.2019.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina'

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb) izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina : Zapisi internetske novakinje'.
Najava • 02.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka. Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
Najava • 07.02.2019.

Čitajmo četvrtkom: Kavica s Julijanom Matanović

Popijte Kavicu s Julijanom Matanović, saznajte što je jednu književnicu inspiriralo da napiše knjigu posvećenu kavi i tradiciji ispijanja kave. Je li kava samo napitak ili puno više od toga? Saznajte u četvrtak 7. veljače u Centro restaurantu (Galleria Business Centar, etaža -1).
Vijest • 24.10.2016.

Knjiga 'I na početku i na kraju bijaše kava' Julijane Matanović dosegla nakladu od 10000 primjeraka

Nakon nepune dvije godine stiže i peto izdanje knjige "I na početku i na kraju bijaše kava" koja je u tom razdoblju pokupila i brojne utjecajne – čak četiri - književne nagrade.
Najava • 17.09.2014.

Predstavljanje knjige Julijane Matanović 'I na početku i na kraju bijaše kava'

Predstavljanje nove knjige Julijane Matanović 'I na početku i na kraju bijaše kava' održat će se u srijedu 17. rujna s početkom u 19 sati u Gradskoj kavani u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti Dolores Grmača, Mirna Brkić i urednik Zoran Maljković. Ulomke iz knjige čitat će Anja Šovagović.
Najava • 20.10.2009.

Tribina Vidljivi i nevidljivi pisci

U okviru festivala 'PAZI, KNJIGA!' koji se ovoga tjedna održava u Zagrebu, u utorak, 20. listopada 2009. u 18h u knjižari Profil Megastore, bit će održana tribina pod nazivom 'Vidljivi i nevidljivi pisci'. O tome kako se postaje pisac vidljiv širokoj čitateljskoj publici i drugim sličnim temama, govorit će Julijana Matanović, Milica Lukšić, Jagna Pogačnik, Seid Serdarević i Zoran...