Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Matanović ×

Najava • 17.06.2019.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina'

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb) izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Julijane Matanović 'Ljuta godina : Zapisi internetske novakinje'.
Najava • 02.04.2019.

Knjižna booka! - svečanost knjige i čitanja povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka. Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
Najava • 07.02.2019.

Čitajmo četvrtkom: Kavica s Julijanom Matanović

Popijte Kavicu s Julijanom Matanović, saznajte što je jednu književnicu inspiriralo da napiše knjigu posvećenu kavi i tradiciji ispijanja kave. Je li kava samo napitak ili puno više od toga? Saznajte u četvrtak 7. veljače u Centro restaurantu (Galleria Business Centar, etaža -1).
Najava • 25.10.2018.

Leykam international predstavlja novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike'

U četvrtak 25. listopada nakladnička kuća Leykam international predstavit će u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb) novu knjigu Nebojše Lujanovića 'Prostor za otpadnike: Od ideologije i identiteta do književnog polja'. O knjizi će govoriti Julijana Matanović i Dean Duda.
Najava • 11.10.2018.

Novozagrebačka tribina: Pavao Pavličić i Julijana Matanović

Na Novozagrebačkoj tribini koja će se održati u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu, gostuju Pavao Pavličić i Julijana Matanović. Uz njihov književni opus predstavit će se i najnovija knjiga Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'.
Najava • 20.10.2009.

Tribina Vidljivi i nevidljivi pisci

U okviru festivala 'PAZI, KNJIGA!' koji se ovoga tjedna održava u Zagrebu, u utorak, 20. listopada 2009. u 18h u knjižari Profil Megastore, bit će održana tribina pod nazivom 'Vidljivi i nevidljivi pisci'. O tome kako se postaje pisac vidljiv širokoj čitateljskoj publici i drugim sličnim temama, govorit će Julijana Matanović, Milica Lukšić, Jagna Pogačnik, Seid Serdarević i Zoran...
Najava • 05.12.2008.

Književni petak : Tko se boji lika još

"Tko se boji lika još" naziv je ovotjednog Književnog petka na kojem će biti predstavljena nova knjiga Julijane Matanović "Tko se boji lika još : (priprema ispita iz nove hrvatske proze)". Tribina će se održati u petak, 5. prosinca 2008. s početkom u 20 sati, u Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija kupola, 3. kat). S autoricom će razgovarati voditelj tribine Boris Perić.
Najava • 19.09.2008.

Tribina dekonstrukcije : Tko se boji lika još?

U petak, 19. rujna 2008. s početkom u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24), održat će se 'Tribina dekonstrukcije'  na kojoj će se razgovarati o novoj knjizi Julijane Matanović "Tko se boji lika još : Priprema ispita iz nove hrvatske proze", u kojoj autorica nudi svojevrsnu "eksperimentalnu povijest hrvatske literature". Voditeljica tribine je Darija Žilić.