Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2023.

Zagrebačko predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte'
Održava se
16.05.2023. u 19h

Predstavljanje knjige Marka Gregura "Šalaporte" (Hena com, 2023.) održat će se u utorak 16. svibnja u 19 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića 7/I).

O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, urednik, Julijana Matanović, promotorica i Marko Gregur.

Jerko, čovjek s ambicijom da bude umjetnik, vraća se zbog sprovoda na rodni otok Prvić. Stjecajem vlastitih nevolja tu se duže zadržava, a onda biva zatočen zbog pandemije korone. Nakon zagrebačkog potresa, koji joj je devastirao donjogradski stan, pridružuje mu se glumica Vanja sa svoje dvije male kćeri, žena koja ga je sa svim njegovim knjigama nedavno izbacila iz svog stana i života. Oko njih je živopisna galerija otočana, od tranzicijskih pobjednika i gubitnika do redikula i jednog magarca. 

Roman „Šalaporte“ Marka Gregura ponajprije je priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, anarhiji ukusa i orijentira, o bitci za smisao i mjesto pod zvijezdom. (Kruno Lokotar)

Pročitajte ulomak iz romana!

Marko Gregur

Šalaporte

  • Hena com 03/2023.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789532594119

Jerko, čovjek s ambicijom da bude umjetnik, grozničavo oboružan citatima o umjetnosti i smislu – ali bez vlastite umjetnosti – vraća se zbog sprovoda na rodni otok Prvić. Stjecajem vlastitih nevolja tu se duže zadržava, a onda biva zatočen zbog pandemije korone. Nakon zagrebačkog potresa, koji joj je devastirao donjogradski stan, pridružuje mu se glumica Vanja sa svoje dvije male kćeri...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –