Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kruno Lokotar ×

Najava • 29.03.2019.

Književni petak: Književne nagrade i nagrađivanje

O književnim nagradama i njihovoj definiciji, razlikovanju nagrada i nagrađivanja, kao i o tome kako pojedine književne nagrade djeluju na percepciju književnih tekstova govorit će Tomislav Brlek, Kruno Lokotar i Hrvoje Tutek. Urednik i voditelj Književnog petka je Lovro Škopljanac.
Najava • 20.02.2019.

Spikigin: lažne vijesti i duševne boli u Knjižnici V. Majera, Zapruđe

Spikigin, jedina storytelling (kazivačka) scena u Zagrebu predstavit će se u srijedu 20. veljače u Knjižnici V. Majera, Zapruđe. Uvod u disciplinu kazivanja izvest će Kruno Lokotar, a gosti koji će pripovijedati na medijske teme s posebnim osvrtom na lažne vijesti i duševne boli - poznati su novinari i satiričari Borna Sor i Boris Rašeta.
Najava • 12.11.2017.

Nedjelja na Interliberu 2017. - Svijet ide dalje, kroz tribine vodi vas Gordana Farkaš Sfeci

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. koji se održava na galeriji paviljona 5. U nedjelju 12. studenog kroz program SVIJET IDE DALJE vodi vas Gordana Farkaš Sfeci.
Najava • 08.11.2017.

Interliber 40 - program književnih urednika

Povodom 40-tog rođendana Interlibera pokrenut je 'Premium program' koji uređuju književni urednici: Milana Vuković Runjić, Kruno Lokotar, Adriana Piteša, Kristijan Vujičić i Gordana Farkaš Sfeci. U sklopu programa održat će se i Okrugli stol o nakladništvu kao i razgovor na temu 'Hrvatsko knjižarstvo danas – problemi i perspektive'.
Najava • 28.09.2016.

Krunologija - dejt&apdejt: Lokotar, Gašić, Novak!

Specijalno izdanje Zagrijavanja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića ovoga je četvrtka posvećeno lokomotoru domaće književne scene i dvoje sjajnih autora s kojima nas je upoznao. On je Kruno Lokotar, a oni su: Nada Gašić i Kristian Novak!
Najava • 04.11.2009.

Književna večer u Močvari

U srijedu, 4. studenog 2009., s početkom nešto nakon 20h u zagrebačkoj Močvari, dođite i uživajte na mrak književnoj večeri koju će moderirati Kruno Lokotar, a tijekom koje će se pisci: Zoran Ferić, Franjo Janeš, Marinko Košćec, Gordan Nuhanović, Zoran Tomić i Andrej Nikolaidis (poslanicom) obratiti publici i nakon toga predstaviti ulomke svojih novih ili friških rukopisa.
Najava • 22.05.2009.

Predstavljanje knjige 'Gdje je nestala haljina Blažene Djevice Marije Snježne'

Predstavljanje knjige u kojoj se sreću Miroslav Krleža, N. V. Gogolj i Isak Babelj, o selu Kamenska kojeg više nema: "Gdje je nestala haljina Blažene Djevice Marije Snježne" Dejana Šorka (mali Kalibar, Algoritam, 2009.), održat će se u petak, 22. svibnja 2009. u 12:00 sati na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu.
Najava • 26.03.2009.

Promocija novog romana Andreja Nikolaidisa 'Dolazak'

Promocija romana "Dolazak", novog romana Andreja Nikolaidisa, crnogorskog pisca svjetskog KaLibra, održat će se u četvrtak, 26. ožujka 2009. u Dubrovniku, u Hotelu Bellevue, u špice longeu s početkom od 19.30 sati. Dok apokalipsa bubnja o vrata, mora rastu i pada snijeg usred ljeta, roman će predstaviti Andrej Nikolaidis i Kruno Lokotar.