Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.11.2017.

Nedjelja na Interliberu 2017. - Svijet ide dalje, kroz tribine vodi vas Gordana Farkaš Sfeci
Održava se
12.11.2017. od 16h do 19h

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. Program se održava na galeriji paviljona 5 a uređuju ga književni urednici: Milana Vuković Runjić, Kruno Lokotar, Adriana Piteša, Kristijan Vujičić i Gordana Farkaš Sfeci. Oni će u programu ugostiti brojne autore, urednike, prevoditelje, novinare, glumce.., koji će se okupiti oko različitih uredničkih preokupacija i tema.

SVIJET IDE DALJE, kroz tribine vodi vas Gordana Farkaš Sfeci

Naslov programa "Svijet ide dalje" ujedno je i naslov novoobjavljene zbirke priča velikog mađarskog pisca, ovjenčanog brojnim medjunarodnim književnim nagradama - Laszla Krasznahorkaija. O njegovom jedinstvenom književnom stvaralaštvu govorit će prevoditeljica Viktorija Šantić koja je za svoj maestralni prijevod, takodjer Krasnahorkaijeva, romana "Seiobo je bila tamo dolje" dobila nagradu DHKP Josip Tabak za najbolji prozni prijevod 2017.

Zoran Roško, pisac, virtuoz stila, Krasznahorkaijev štovatelj govorit će o svom romanu "Minus Sapiens" koji je oduševio brojne kritičare i znalce eksperimentalnog pisanja. Kroz "Priručnik za spremačice" američke spisateljice Lucije Berlin, prvi puta predstavljene hrvatskoj publici ovom opsežnom zbirkom priča u prijevodu doajenke knjizevnog prevođenja - Vjere Balen Heidl, vodi vas Jelena Jindra.

Glumac Frano Mašković pročitati će nam stihove jedinog pjesnika u OceanMoru - Slavka Remenarića, gitarista i autora grupe Boa. Donjet će i gitaru.

O romanu Kristiana Novaka "„Ciganin, ali najljepši“ gotovo sve je već rečeno ali o kazališnoj predstavi malo znamo, zato nam u goste osim Kristiana i urednika Krune Lokotara dolazi nositeljica glavne uloge - divna Nina Violić.

Nedjelja, 12. studenog, od 16 - 19 sati - galerija (kat) paviljona 5

16.00 - Kristian Novak, Kruno Lokotar i Nina Violić o knjizi i kazališnoj predstavi „Ciganin, ali najljepši“
17.00 - Izvlačenje dobitnika nagradne igre „OceanMore te vodi u ZKM!“
17.15 - Neven Vulić i Zoran Roško o "Minus sapiensu", Zoran Roško i prevoditeljica „O piscu kojeg nema“
18.00 - Čime nas je osvojila Lucia Berlin? Vjera Balen i Jelena Jindra
18.30 - Nastup ½ grupe Boa, Slavko Remenarić i Frano Mašković pjevaju „Dnevnik putovanja, skice ostanka“, stihove govori Frano Mašković


NAPOMENA:

U "listalici" ispod možete vidjeti pregled i svih ostalih programa koji se događaju na Interliberu na štandovima izlagača u paviljonima 5 i 6, kao i na centralnoj pozornici u paviljonu 6.

– Interliber 2017 - Pregled programa –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –