Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kristian Novak ×

Tema • 20.03.2024.

Mastermind po imenu učenik

Možda bi o djeci valjalo govoriti iz perspektive umjetnosti, koja vrlo točno detektira da je učenik svaka osoba koja sustavno slama granice svog neznanja i svoje nesigurnosti, dakle nebitno je ulazi li u proces saznavanja kao „pošiljatelj“ ili kao „primatelj“ poruke. Te su role neprekidno zamjenjive. I fantastično dinamične. Možda je, dakle, vrijeme da registriramo da duboka ravnopravnost učitelja i...
Najava • 18.01.2024.

Novozagrebačka tribina : Kristian Novak

Susret s autorom već antologijskih romana 'Črna mati zemla' i 'Ciganin, ali najljepši' i predstavljanje njegovog novog romana 'Slučaj vlastite pogibelji', održat će se u četvrtak 18. siječnja u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu (Meštrovićev trg 1g, Zapruđe).
Najava • 14.12.2023.

Zagrebačka promocija romana 'Slučaj vlastite pogibelji' Kristiana Novaka

Promocija romana 'Slučaj vlastite pogibelji' Kristiana Novaka održat će se u četvrtak 14. prosinca u gradskom dramskom kazalištu Gavella gdje će uz autora o knjizi govoriti urednik Kruno Lokotar i književna kritičarka Katarina Luketić, a ulomke iz romana izvest će glumica Nataša Janjić Medančić.
Vijest • 04.12.2023.

Olja Savičević Ivančević, Kristian Novak i Robert Perišić nastupili na Međunarodnom sajmu knjiga u Guadalajari

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Guadalajari, koji se održao od 25. studenog do 3. prosinca 2023. godine, u sklopu zajedničkog europskog nastupa predstavila se i Hrvatska sa svojom kulturom - ponajprije književnošću, filmom i tradicijom vezanom uz glagoljaško naslijeđe. Suvremenu hrvatsku književnost predstavili su Olja Savičević Ivančević, Kristian Novak i Robert Perišić.
Kritika • 26.11.2023.

Kristian Novak : Slučaj vlastite pogibelji

Kristian Novak je vrhunski pisac jedne male književnosti koja vrvi od prosječnosti do te mjere da se u moru književne makulature financirane kojekakvim državnim i paradržavnim fondovima teško vidi prava vrijednost. On svoje i dvojbe svih nas smješta u žanr, a da pritom nimalo ne gubi na visokoj intelektualnoj razini svoga pisma. Spojiti žanrovski prosede, propitivanje o društvenoj etici i romanopisanje...
Najava • 20.02.2020.

Kako su Hešto i Pujto postali Bacawk & Chickichee: O engleskom prijevodu Črne mati zemle

Povodom engleskog prijevoda romana 'Črna mati zemla' Kristiana Novaka (Dark Mother Earth) u Kulturno informativnom centru u Zagrebu održat će se tribina na kojoj će gostovati prevoditeljica Ellen Elias-Bursać i pisac Kristian Novak. Razgovor će moderirati Marija Ott Franolić.
Najava • 10.12.2018.

Kul u gradu: Manjina kao sudbina

Prosinačko izdanje projekta 'Kul u gradu' bavi se temom bivanja pripadnikom ili pripadnicom manjinske skupine u društvu, U razgovoru će sudjelovati turska spisateljica Ece Temelkuran i hrvatski pisac Kristian Novak koji se tom temom bave u svojim književnim i publicističkim djelima. Razgovor moderira književnica Ivana Bodrožić.