Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marko Gregur ×

Kritika • 23.05.2023.

Marko Gregur : Šalaporte

Obilježen brojnim digresijama i epizodama iz prošlosti, roman postupno razotkriva Jerkovu odbojnost prema provinciji kojoj predbacuje vlastitu umjetničku nerealiziranost. Jerka je moguće opisati kao Vrančićevu krnju inkarnaciju, nerealiziranog umjetnika iznimno bogatog čitalačkog iskustva. On, naime, mnogo čita i vodi bilješke prožete čestim citatima i referencama, no stečeno čitalačko iskustvo ne...
Najava • 16.05.2023.

Zagrebačko predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte'

Zagrebačko predstavljanje nove knjige Marka Gregura 'Šalaporte' održat će se u utorak 16. svibnja u Društvu hrvatskih književnika. O knjizi koja je 'ponajprije priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, anarhiji ukusa i orijentira, o bitci za smisao i mjesto pod zvijezdom', govorit će Kruno Lokotar, Julijana Matanović i Marko Gregur.
Najava • 27.04.2023.

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte' u Koprivnici

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte' održat će se u četvrtak 27. travnja u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, Mario Kolar i Marko Gregur. Roman 'Šalaporte' Marka Gregura ponajprije je priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, anarhiji ukusa i orijentira, o bitci za smisao i mjesto pod zvijezdom.
ČITAONICA • 04.03.2023.

Marko Gregur : Šalaporte (ulomak)

Jerko, čovjek s ambicijom da bude umjetnik, grozničavo oboružan citatima o umjetnosti i smislu – ali bez vlastite umjetnosti – vraća se zbog sprovoda na rodni otok Prvić. Stjecajem vlastitih nevolja tu se duže zadržava, a onda biva zatočen zbog pandemije korone. Donosimo ulomak iz novog romana Marka Gregura 'Šalaporte', koji uskoro izlazi u izdanju nakladnika Hena com.
Razgovor • 08.07.2021.

Marko Gregur : Čovjeka pošalješ k vragu a on ti kaže hvala

Mislim da su književne nagrade odlična stvar jer se time u fokus kroz godinu dana stavlja više naslova, književnost je uz njih prisutnija u medijima itd. Dio su književnog života, kao i kritika ili predstavljanje knjige, a sama dodjela nagrade je književni blagdan na kojem se okupljaju ljudi posvećeni istoj stvari.
Najava • 02.04.2019.

Tommi Kinnunen i Marko Gregur na književnoj tribini 'Autor Vs. autor'

Nakladnička kuća Hena com organizira književnu tribinu 'Autor Vs. autor' koja će se održati u utorak 2. travnja 2019. s početkom u 19 sati u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb). Na šestoj u nizu tribina u okviru projekta 'Europa iznutra i izvana' suočit će se finski pisac Tommi Kinnunen i hrvatski književnik Marko Gregur.
Najava • 19.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Mogla bi se zvati Leda' Marka Gregura

Predstavljanje knjige 'Mogla bi se zvati Leda' Marka Gregura održat će se u utorak 19. veljače u Vinyl baru&baru u Zagrebu. O knjizi u kojoj se govori o čežnji za djetetom para koji ga biološki ne može imati, i o razočaranju institucijama koje onemogućuju posvajanje, govorit će Mario Kolar, Kruno Lokotar i autor.