Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.12.2022.

Predstavljanje knjige Julijane Matanović 'Kombinirani prašak'
Održava se
15.12.2022. u 19h

Predstavljanje nove knjige Julijane Matanović "Kombinirani prašak" (Lađa od vode, 2022.) održat će se u četvrtak 15. prosinca u 19 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića 7/1).

O knjizi će uz autoricu govoriti Antonia Čosić i Iva Mirčić. Tekstove će čitati dramska umjetnica Anja Šovagović Despot, a moderatorica je Magdalena Živković.

U promociji sudjeluje i Marijana Manja Jambrišak Račić čiji će kolačići (Zarobljeni čupavci i Julijanini keksići od kave) inspirirani Julijaninim knjigama, učiniti sam događaj slađim.

Knjiga "Kombinirani prašak: Zapisi širokog spektra" Julijane Matanović svojim naslovom evocira kombinirani prašak koji se nekada spravljao u svim ljekarnama i mogao se dobiti bez recepta. Služio je za borbu protiv bolova, protiv vrućice, a i protiv svake druge bolesti za koju smo tada znali. Tako je i bilo logično po tome pripravku nazvati ovu knjigu: ona govori o raznim društvenim i osobnim boljkama i boljeticama. I ne samo da uspostavlja dijagnozu nego nastoji predložiti i lijek za njih. Tu se bistar uvid kombinira s dobrim namjerama, a rezultat je – uvjerit će se čitatelj – doista ljekovit. 

Julijana Matanović

Kombinirani prašak : Zapisi širokog spektra

  • Umjetnička organizacija Lađa od vode 10/2022.
  • 220 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789534911471

Knjiga 'Kombinirani prašak: Zapisi širokog spektra' Julijane Matanović svojim naslovom evocira kombinirani prašak koji se nekada spravljao u svim ljekarnama i mogao se dobiti bez recepta. Služio je za borbu protiv bolova, protiv vrućice, a i protiv svake druge bolesti za koju smo tada znali. Tako je i bilo logično po tome pripravku nazvati ovu knjigu: ona govori o raznim društvenim i osobnim boljkama i boljeticama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –