Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.06.2018.

Izložba 'Books, directions, audiences' Nacionalne knjižnice Bugarske gostuje u NSK
Održava se
03.-20.07.2018.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srpnju 2018. godine održat će se gostujuća izložba "Books, directions, audiences" (Knjige, smjerovi, publika) Nacionalne knjižnice Republike Bugarske "Sv. Ćiril i Metod" koja predstavlja vrijednu građu iz zbirki triju odjela Knjižnice kao što su Rukopisi i stare tiskane knjige, Orijentalna zbirka te Bugarski povijesni arhivi. 

Izložbu će 3. srpnja u 13 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu otvoriti Tanya Dimitrova, veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, a prigodnim obraćanjem uzvanicima će se obratiti i Tatijana Petrić, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Antoaneta Totomanova, zamjenica ravnateljice Nacionalne knjižnice Republike Bugarske „Sv. Ćiril i Metod“, Mihaela Majcen-Marinić, izaslanica ministrice kulture Republike Hrvatske te Boyana Mincheva, arhivistica u odjelu Rukopisi i stare tiskane knjige Nacionalne knjižnice Republike Bugarske „Sv. Ćiril i Metod“. Svečanost otvaranja izložbe glazbom će obogatiti vokalni trio Zorja. 

Izložba "Books, directions, audiences" (Knjige, smjerovi, publika) održava se u okviru obilježavanja Europske godine kulturne baštine u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj i Hrvatsko-bugarskim društvom te uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i  Konferencije ravnatelja europskih nacionalnih knjižnica – CENL. Svi zainteresirani moći će je razgledati do 20. srpnja 2018. godine. 

Izložba je nastavak učvršćivanja te promidžbe višestoljetne povezanosti i kulturne suradnje Bugarske i Hrvatske, kao i rezultat nastavka uspješne suradnje njezinih nacionalnih knjižnica.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –