Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.11.2005.

Izložba hrvatske slikovnice
Održava se
08.11.2005.

Na sajmu knjiga Interliber, u organizaciji Autorske kuće, po prvi puta će se održati izložba hrvatske slikovnice na kojoj će se javnosti predstaviti suvremena domaća produkcija slikovnica. Sve slikovnice sudjeluju u natječaju za književno-likovnu nagrada "Ovca u kutiji" za najbolju slikovnicu hrvatskih autora i ilustratora, objavljenu u 2004. i 2005. godini.

U paviljonu 6, Zagrebačkog velesajma, od 8. do 12. studenog bit će izložene sve slikovnice koje su stigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu objavljenu u 2004. i 2005. godini. Natječaj je raspisala umjetnička organizacija Autorska kuća, a najboljoj slikovnici – po mišljenju stručnog prosudbenog odbora – ista će organizacija dodijeliti nagradu «Ovca u kutiji».

Za najbolju slikovnicu glasovao je i dječji žiri u kojemu su bili učenici nižih razreda zagrebačke osnovne škole Ivan Merz. Dodijelit će se i nagrada publike, te će stoga posjetiteljima izložbe biti omogućeno glasovanje za cijelog trajanja sajma.

Izložba, koja će pružiti dobar pregled hrvatske produkcije slikovnica u posljednje dvije godine, bit će svečano otvorena 8. studenog u 12 sati, a nagrade će biti podijeljene pri svečanom zatvaranju, 12. studenog u 18 sati uz prigodni domjenak.

Književno-likovnu nagradu «Ovca u kutiji» utemeljila je Umjetnička organizacija Autorska kuća za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. siječnja 2004. do 1. svibnja 2005. Uvjeti natječaja su da slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika, te da im opseg ne smije prelaziti 60 stranica. Na natječaj su pristigle 42 slikovnice od kojih 34 ispunjavaju uvjete natječaja za glavnu nagradu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –