Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.10.2008.

James Bond Party u Saloonu
Održava se
28.10.2008.

U utorak, 28. listopada 2008. u 20 sati u klubu Saloon u Zagrebu, održat će se promocija knjige, filma i videoigre “Zrno utjehe” (Quantum of Solace) Iana Fleminga, tvorca James Bonda.

Promociji će prisustvovati Diggory Laycock, nećak Iana Flaminga, tvorca serije priča o tajnom agentu Jamesu Bondu, koji će samo za ovu priliku doputovati u Hrvatsku. Isto tako, bit će proglašena hrvatska Bond djevojka - pobjednica natječaja čiji će lik krasiti hrvatsku naslovnicu zbirke “Zrno utjehe”.

Naime, nakladnička kuća Algoritam je, u suradnji s Jutarnjim listom, odlučila naslovnicu svakog pojedinog hrvatskog izdanja knjige o Jamesu Bondu ukrasiti fotografijom jedne hrvatske ljepotice koja će utjeloviti Bondovu djevojku iz te knjige.

Svaki će uzvanik moći zaigrati “Quantum of Solace” videoigru u gaming roomu i pogledati dijelove filma “Zrno utjehe” koji u kino dvorane diljem Hrvatske stiže 6. studenog 2008.

Zbirka “Zrno utjehe” na jednom mjestu donosi sve kratke proze posvećene Bondu koje je Fleming u životu napisao, otkrivajući puni spektar njegove književne kreacije. U devet pripovijedaka koje okuplja zbirka “Zrno utjehe”, svaka je stranica novost, i svaka donosi novo zrno iznenađenja iz pera pisca koji se na ovim stranicama otkriva kao majstorski kroničar hladnoratovskog i postkolonijalnog doba.

Urednik i prevoditelj Vladimir Cvetković Sever priredio je ovu zbirku kao popratni svezak u nedavno započetoj Algoritmovoj ediciji koja hrvatskim čitateljima prvi put donosi cjelokupni Flemingov serijal o agentu 007.

Na naslovnici "Casina Royale" našla se pulska manekenka Ana Zdarilek, koja je utjelovila Vesper Lynd, a za naslovnicu “Zrna utjehe” organiziran je javni natječaj na koji se javilo 300 djevojaka u dobi od 15 do 25 godina. Od petnaest djevojaka u užem izboru, žiri je, zajedno s predstavnikom flemingove, odabrao njih tri za najuži izbor, a čitatelji Jutarnjeg lista mogli su na web portalu Jutarnjeg lista i Algoritma glasati za jednu od djevojaka - Lanu Boško, Lidiju Lešić ili Marcelu Marinović.

Pobjednica natječaja bit će proglašena tijekom paryja u Saloonu.
 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –