Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: N.B. - MV • 11.10.2010.

Janko Polić Kamov

Web posvećen životu i djelu Janka Polića Kamova izrađen je vrlo funkcionalno i jednostavno (ali ne i nesadržajno!), i za početak sasvim solidno. Podijeljen je u nekoliko osnovnih rubrika: Citati, Djela, Biografija, (Radovi) o Kamovu, Inspirirano (Kamovom), Galerija, 100 godina (manifestacije u godini Kamova) i Novosti.

Ideja i ambicija stranice je da bude živa cijelo vrijeme i da se na njoj kontinuirano objavljuju tekstovi o Kamovu, nova otkrića, kao i svi projekti kojima Kamov služi kao ishodišna i inspirativna točka. Stranica donosi i dio Kamovljevih djela do kojih se za sada moglo doći, no cilj joj je na jednom mjestu objaviti sva njegova djela u pdf ili html formatu.

Urednik i administrator stranice Alen Kapidžić ističe kako je stranica je zamišljena kao otvorena za nadopune tijekom godina. U rubrikama "Inspirirano (Kamovom)" i "(Radovi) o Kamovu" naći će se prikaz projekata koji su nastali i nastaju inspirirani Kamovljevim životom i djelom, odnosno prikupljeni tekstovi drugih autora o ovom piscu i njegovim djelima. U planu je i prevođenje stranice na više jezika, budući da je do sada i značajan dio Kamovljevih djela preveden.


Suradnici na projektu su Mladen Urem, Darko Gašparović, Danijela Bačić-Karković, Davor Mandić, Magdalena Lupi, Milan Zagorac, Aleš Suk i Bernardin Modrić. Koncept kampanje i web dizajn potpisuje "Manufaktura", a vizualni identitet kampanje Sanjin Kunić.

www.kamov.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

– Pretraži sve članke –