Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2018.

Japanski književnici o haiku poeziji u Varaždinu i Zagrebu
Održava se
01.10.2018. u 13h

Takeaki Hori i Natsuki Ikezawa

Japanski književnici Takeaki Hori i Natsuki Ikezawa održat će predavanje o haiku poeziji u Varaždinu i Zagrebu. 

Natsuki Ikezawa (pisac, pjesnik, dobitnik Akutagawa nagrade za književnost) održat će predavanje "Zašto je haiku tako kratak?" a Takeaki Hori (potpredsjednik međunarodnog P.E.N.-a, predsjednik japanskog P.E.N. centra ) predavanje: "Živi život haikua".

Predavanja će se održati u ponedjeljak, 1. listopada 2018., u Varaždinu u 13 sati (HNK Varaždin, Europa media centar) i u Zagrebu u 18,30 (HAZU, Velika dvorana za sjednice).

O autorima: 

Natsuki Ikezawa, rođen je 1945. godine u gradu Obihiro, na Hokkaidu. Nakon osnovne škole odrasta u Tokiju. Mnogo putuje i 3 godine živi u Grčkoj, 10 godina na Okinawi, 5 godina u Francuskoj, a trenutno živi u Sapporu. Godine 1987. nagrađen je književnom nagradom Akutagawa za roman "Still Lives". Ostala poznata djela uključuju "The Navidad Incident: The Dawnfal of Matias Guili", "A Burden of Flowers", "Quiet Earth" i dr. Njegov posljednji naslov je "Kitora Box". Preveo je i "Kojiki" (Drevni spisi) na suvremeni japanski jezik.
 
Takeaki Hori, rođen je 1940. godine u prefekturi Kanagawa. Studirao je ekonomsku antropologiju i međunarodne odnose, a doktorirao je na sveučilištu Keio. Godine 1997. s predsjednikom Češke Vaclavom Havelom osniva Forum 2000 i djeluje kao direktor. Godine 2002. postaje prvi japanski predsjednik Međunarodnog P.E.N.-a, a od rujna 2016. njegov potpredsjenik.
Autor je knjiga "Bad Example America", "Play the Demolition of Central Europe Eastern Europe", "World Tuna Friction!", "Day of the South Pacific People", a s Vaclavom Havelom kao suautorom zajedno izdaje knjigu "The View from Prague". Potpredsjednik je međunarodnog P.E.N.-a, direktor japanskog P.E.N. centra.
 
Organiziraju: Veleposlanstvo Japana i Japanska fondacija

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –