Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.10.2023.

Jubilarna peta Noć Harryja Pottera – knjižare postaju magična mjesta!
Održava se
12.10.2023. u 17h

Noć Harryja Pottera globalno je događanje koje se u svijetu održava od 2014. godine te u njemu sudjeluju škole, knjižnice i knjižare te ostale institucije diljem svijeta. Ovo je događanje u Hrvatskoj po prvi put organizirano 2019. godine u knjižarskom lancu Hoću knjigu, a otad prikuplja samo više i više obožavatelja koji ponekad jedva stanu u dupkom punu knjižaru. 

Organizator Noći Harryja Pottera je izdavačka kuća Bloomsbury, koja svake godine zada novu temu. Ove godine tema su Magična mjesta pa svaka knjižara iz lanca Hoću knjigu postaje različita lokacija iz svijeta Harryja Pottera i u njoj će se održavati aktivnosti vezane baš za tu lokaciju. Primjerice, knjižara Megastore na jedan će dan postati Hogwarts i u njoj će biti priređene radionice vezane uz tu najpoznatiju čarobnjačku školu, poput radionica Čarobnih napitaka, Travarstva ili pak izrade čarobnih štapića. U City centru West, koji postaje Zabranjeni hodnik na trećem katu, tražit će se Kamen mudraca kroz zagonetke i testove logike, ali održat će se i pravi šahovski tečaj te turnir u prizemlju trgovačkog centra. A u najmanjoj Hoću knjigu knjižari u Varaždinu, koja će predstavljati Ormar ispod stuba u kojem je Harry živio mnoge godine, pričat će se bajke Barda Beedlea te učiti pisati priče uz domaću autoricu Srebrenku Peregrin.

Noć Harryja Pottera obično se održavala prvoga četvrtka u veljači, dok se od ove godine održava drugog četvrtka u listopadu (12.10.), što je također bila odluka glavnog organizatora Bloomsburyja. Program počinje u 17 sati, a svaki će sudionik dobiti mali poklon na temu Harryja Pottera, koji će se dijeliti do isteka zaliha, a ono što će ovu noć učiniti još čarobnijom su, naravno, i popusti na odabrani dio magičnog asortimana u Hoću knjigu. 

Za sve one koji ne mogu fizički sudjelovati u Noći Harryja Pottera pripremljen je tematski foto natječaj!

Detaljan program potražite na stranicama Hoću knjigu ili se obratiti organizatoru na info@hocuknjigu.hr.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –