Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 31.01.2020.

Noć Harryja Pottera u knjižarama Hoću knjigu u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu
Održava se
06.02.2020. od 17h do 21h

U knjižarama Hoću knjigu u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu, po drugi put će se održati spektakularna Noć Harryja Pottera (Harry Potter Book Night), globalna manifestacija čiji je začetnik britanski izdavač Bloomsbury te se u svijetu održava od 2014. godine.

Svojevrsna večer obožavanja Harryja Pottera održava se prvog četvrtka u veljači i kroz godine je poprimila globalne razmjere. 2019. manifestacija se održala na više od 500 lokacija, a tada im se, po prvi put na području Hrvatske i regije, pridružila i Hrvatska zahvaljujući knjižarskom lancu Hoću knjigu.
    
Bogati program u svih sedam knjižara ovog lanca obuhvaćao je sve; od aktivnosti za najmlađe do kvizova za one nešto veće, izložbe raznih izdanja serijala, natjecanja u kostimiranju, stand-upa na temu magije Harryja Pottera i još puno toga, a kroz knjižare je tada procirkuliralo više stotina sretne djece, roditelja i ostalih obožavatelja malog čarobnjaka. Odaziv je iznenadio i same organizatore, stoga su ove godine pripremili dodatne aktivnosti kako bi i oni najzagriženiji fanovi bili zadovoljni.

Tema ovogodišnje Noći Harryja Pottera je – Tromagijski turnir. Riječ je o natjecanju koje se odvija među tri čarobnjačke škole (Hogwarts, Beauxbatons i Durmstrang) koje predstavlja prvak te škole, a događa se u četvrtom nastavku naziva Harry Potter i Plameni pehar. Kako će se tematika Tromagijskog turnira odraziti na događanja u Hoću knjigu knjižarama objasnila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga Hoću knjigu:

„Prošle smo godine imali puno aktivnosti za sve posjetitelje, a ove smo godine odlučili naglasak staviti na jedno zabavno natjecanje u kojem će sudjelovati tri prvaka koja ćemo odabrati na licu mjesta, dok će ostali navijati za njih. Prvaci će za svoje znanje i spretnost biti nagrađeni bogatim nagradama, dok će publika, ovisno o tome koje mjesto osvoji njihov prvak, dobiti i posebnu vrećicu s motivom Noći Harryja Pottera i malim poklonima iznenađenja. Uz turnir, koji će se odvijati u Zagrebu, Rijeci i Splitu, u svim Hoću knjigu knjižarama odvijat će se i radionice Ministarstva magije, predavanja na temu pravog porijekla magije, mitova i legendi, nastupi iluzionista i čitanja odabranih dijelova Harryja Pottera, kao i kvizovi znanja."

Cijela manifestacija koja će se održati 6. veljače 2020. besplatna je za sve posjetitelje te za istu nije potrebna prijava, osim za kviz koji će se održati u Bogovićevoj 7, dok će slavlje uveličati i prigodni popusti na Harry Potter asortiman. 

Detaljne informacije te konkretan program možete saznati u najbližoj Hoću knjigu knjižari te na Facebooku.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –