Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hoću knjigu ×

Vijest • 02.03.2021.

Otvorena nova knjižara Hoću knjigu u Zagrebu (Buzin)

Nakon tri godine rada i sedam uspješnih knjižara knjižarski lanac Hoću knjigu otvorio je vrata svoje nove osme knjižare i to u Zagrebu. Nova knjižara smjestila se u posjećenom trgovačkom centru Supernova, a prostor je uredio studio Metaplan arhitekti. Svečano otvorenje nove knjižare planirano je od 5. do 7. ožujka, kad je za svakog kupca predviđen mali poklon...
Vijest • 20.12.2020.

Hoću knjigu - Preporuke knjiga za djecu

Blagdani i zimski praznici idealno su vrijeme za čitanje, a knjižarski lanac Hoću knjigu priredio je za vas preporuku slikovnica, motivacijskih i edukativnih knjiga i romana za djecu kako bi vam olakšali koje štivo odabrati. Sve preporuke donosi Valentina Namesnik, omiljena školska knjižničarka.
Vijest • 30.10.2020.

Hoću knjigu otvara novu knjižaru u Zadru

Nakon tri godine rada i šest uspješnih knjižara Hoću knjigu otvara vrata svoje sedme knjižare – u Zadru. Nova, velika knjižara smjestit će se u posjećenom trgovačkom centru Supernova, uredili su je arhitekti studija Metaplan, a svoja će vrata otvoriti u ponedjeljak 2.11.2020. Za svakog je kupca predviđen mali poklon paket, a prvi će posjetitelji biti nagrađeni i platenenom maskom.
Vijest • 08.09.2020.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo dobrotvornu Potresnu akciju

Knjižarski lanac Hoću knjigu početkom ovog tjedna pokrenuo je dobrotvornu 'Potresnu akciju". Riječ je o prodajnoj akciji tijekom koje su artikli oštećeni u zagrebačkom potresu sniženi ovisno o stupnju oštećenja, a sav prikupljeni prihod od prodaje knjiga i ostalog asortimana donirat će se Zakladi Solidarna i Fondu 5.5 za pomoć obiteljima čiji su domovi nastradali u potresu.
Razgovor • 10.06.2020.

Matija Fojs : Nakladnici bi se trebali baviti nakladom, a knjižari prodajom njihove naklade

U knjižarama Hoću knjigu u prvi plan stavljamo naslove za koje znamo da će se dobro prodavati jer naposljetku svi mi od toga živimo. Ali ako si izdavač da malo truda pa obiđe knjižare, porazgovara s djelatnicima i predstavi im knjigu i to sve zaokruži s malo pomaknutom idejom kojom će nadopuniti posebno izlaganje vjerujemo da se svaka knjiga može dobro istaknuti.
Vijest • 16.09.2019.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokreće YouTube emisiju o knjigama - Gutači knjiga

Emisija 'Gutači knjiga' u modernom formatu istražuje knjiške žanrove, top liste i hitove. Prva epizoda u kojoj će se, između ostalog, razgovarati o tome što se krije iza popularnosti knjige Marie Kondo, jezivom bestseleru 'Ono' te publicističkim naslovima s ovogodišnje knjiške top ljestvice, bit će lansirana 21. rujna na YouTube kanalu Hoću knjigu.
Najava • 12.05.2018.

Medijska pismenost za djecu - Mala škola novinarstva u Hoću knjigu

Mala škola novinarstva održat će se 12. svibnja u zagrebačkoj knjižari Megastore. Riječ je o radionici za sve one koje zanima zašto je važno biti medijski pismen i kako je to biti novinar, posebno novinar koji istodobno gaji i veliku ljubav prema knjigama.