Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.04.2020.

Knjižarski lanac Hoću knjigu organizira program Knjiga je mrak - uživo uoči Noći knjige
Održava se
23.04.2020. u 17h

23. travnja datum je poznat svim obožavateljima knjige. Riječ je o Svjetskom danu knjige, koji se diljem planete tradicionalno obilježava u knjižarama i knjižnicama raznim programima, gostovanjima autora, potpisivanjima knjiga i radionicama za djecu. A od 2012. godine, u formi Noći knjige, obilježava se i u Hrvatskoj.

Knjižarski lanac Hoću knjigu i ove se godine uključio u program Noći knjige, ovoga puta u online obliku, s programom "Knjiga je mrak" koji će se održati na Facebook stranici Hoću knjigu uživo.

Hoću knjigu se Noći knjige svojim se programima priključio od samog početka svog djelovanja. Tako su od 2018. u sklopu Noći knjige u knjižarama ovog knjižarskog lanca u programu sudjelovali mnogi domaći i strani autori, poput britanske autorice Sarah PinboroughKenana CrnkićaDanice Juričić Spasović, Vjekoslave Huljić i ostalih, a nerijetko su se uključili i ne-knjiške zvijezde, poput benda Elemental ili znanstvenika Koradea Korlevića. Vrhunac programa svakako bi bio Čarobni spavanac, koji bi za 10 sretnih dobitnika značio i spavanje u knjižari te raspravljanje o knjigama do dugo u noć, uz bogate poklone partnera i zanimljive kvizove i traganja za knjigama unutar knjižare. 

Knjiga je mrak

2020. godine Noć knjige i knjiški program Knjiga je mrak trebala su obilježiti druženja, paneli, spavanje u knjižari i dolazak britanske autorice Lise Jewell. Međutim, program je zbog pandemije korona virusa morao biti otkazan. No, to nije spriječilo Hoću knjigu da organizira zabavan program i u online okruženju. 

Tako nas ove godine očekuje prvi takav panel knjiških blogera, zanimljiv i koristan panel vezan uz objavljivanje knjiga u Hrvatskoj, u kojem će sudjelovati najveći urednici, izdavači i autori, kao i kratko javljanje popularnih autora Kristiana Novaka, Sanje Pilić i ponavljačice Sarah Pinborough te radionica za djecu i najpopularniji Harry Potter kviz. A kako je od početka pandemije u Hoću knjigu na snazi akcija Knjigom protiv korone, u kojoj je više od 7.000 artikala na akciji, sigurni smo kako će svaki knjigoljubac za sebe pronaći nešto zanimljivo; bilo u programu, bilo u asortimanu.

U program Knjiga je mrak možete se uključiti 23.4. od 17 sati uživo na Facebook stranici Hoću knjigu

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –