Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Noć knjige ×

PODCAST • 13.01.2022.

MOĆ KNJIGE – podcast Noći knjige: Goran Matović

Goran Matović, multimedijalni umjetnik i ambasador pjesničke riječi, gost je druge epizode podcasta Noći knjige – Moć knjige. U podcastu s voditeljicom Dobrilom Zvonarek razgovara o dvojici književnih velikana – Miroslavu Krleži i Tinu Ujeviću i svojem odnosu prema njima kao i srodstvima koje stvara književna riječ.
PODCAST • 17.11.2021.

MOĆ KNJIGE – podcast Noći knjige: Mišo Nejašmić

Podcast 'Moć knjige – podcast Noći knjige' dio je 'DigiLab NSK Podcasta' koji se bavi se kulturom, i to onom knjižnom. Voditeljica podcasta Dobrila Zvonarek u goste dovodi ljubitelje knjige i pisane riječi. Gost prve epizode je Mišo Nejašmić, koji otkriva kako bi izgledalo društvo u kojem žive nečitatelji kao i kakvo je stanje knjige u ovom današnjem.
Vijest • 06.07.2021.

U Petrinji otvorena nova čitaonica i igraonica za djecu i mlade 'Knjiguška'

U Petrinji je svečano uručen i otvoren kontejner 'Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu' koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige.
Najava • 10.06.2021.

Svečanost knjige i čitanja – Knjižna booka

'Knjižna booka', svečanost knjige i čitanja koju već sedmu godinu zaredom organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, održat će se u četvrtak 10. lipnja u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na svečanosti će biti dodjeljene nagrade za literarne natječaje 'Kanižajada Limačijada' i 'Ljekovita lektira' (u suradnji s Noći knjige).
Tema • 24.04.2021.

Rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj za 2021.

Organizatori Noći knjige, desetu godinu zaredom, naručuju istraživanje tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj – kao rekapitulaciju stanja u društvu kada su u pitanju knjiga i čitanje. To je ujedno jedino relevantno istraživanje koje govori o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom. Zahvaljujući kontinuitetu, omogućava praćenje trendova kroz dulje vremensko razdoblje.
Vijest • 02.04.2021.

Literarni natječaj: Ljekovita lektira

U povodu manifestacije Noć knjige 2021., a na Međunarodni dan dječje knjige (2. travnja), organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara objavljuje nagradni natječaj 'Ljekovita lektira'. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj
Vijest • 01.03.2021.

Tema Noći knjige 2021.: 'Ljekovita moć knjige'

Jubilarna Noć knjige održat će se u petak 23. travnja 2021., desetu godinu zaredom, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza.