Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 02.03.2021.

Otvorena nova knjižara Hoću knjigu u Zagrebu (Buzin)

Nakon tri godine rada i sedam uspješnih knjižara knjižarski lanac Hoću knjigu otvorio je vrata svoje nove osme knjižare i to u Zagrebu. Kako su se odlučili na ovaj pothvat, u kriznim pandemijskim uvjetima, objašnjava Matija Fojs, direktor knjižarskog lanca Hoću knjigu: „često nam se javljaju knjigoljupci s pitanjem kada ćemo doći baš u njihov grad, no oko lokacija smo vrlo oprezni. Nije nam u cilju imati najviše knjižara, nego želimo da su one najljepše, najkvalitetnije i najbogatije ponudom. Iz tog razloga, tek smo se nakon tri godine poslovanja odlučili na otvaranje novih lokacija; krajem prošle godine u Zadru, a početkom ove u Buzinu u Zagrebu".

Nova knjižara smjestila se u posjećenom trgovačkom centru Supernova na mjestu nekadašnjeg dućana s dječjom opremom, stoga je prostor trebao brojne preinake. Iz studija Metaplan arhitekti objasnili su kako su naglasili prostor te koji se zajednički elementi provlače i ovom knjižarom.

„Prepoznatljiv karakter knjižare prostoru je dan kroz dizajn mobilijara i rasvjete. Kombinacijom antracit sivog metala i svijetlog drva nastojali smo stvoriti smiren i ugodan prostor koji će omogućiti fleksibilnost u korištenju i izlaganju proizvoda. Niša za čitanje s osvijetljenim „nebom” od letvica mjesto je na kojem trgovina postaje dnevni boravak i kojem će se, nadamo se, posjetitelji rado vraćati“, poručuju Metaplan arhitekti. 

Svečano otvorenje nove knjižare Hoću knjigu planirano je od 5. do 7. ožujka, no zbog pandemijskih uvjeta ono će biti nešto skromnije, što ne znači da će posjetitelji ostati kratkih rukava. Za svakog je kupca ovoga vikenda predviđen mali poklon, najbrži će knjigoljupci doći na svoje kada uz kupljenu knjigu dobiju i jednu na poklon, pripremljen je i Instagram natječaj, a uhvatite li vesele knjiške hodače u centru dobit ćete i poklon iznenađenja te kupon za popust.

Detaljan program pogledajte na Facebook stranici Hoću knjigu

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –