Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 23.09.2021.

Nova sezona podcasta o knjigama 'Između redaka'

Nova sezona podcasta o knjigama „Između redaka” donosi nove i zanimljive autore, ali i osobe nevezane uz knjiški svijet koje su dobro poznate hrvatskoj javnosti – ističe u svojoj najavi knjižarski lanac Hoću knjigu, koji je navedeni podcast prvotno pokrenuo kako bi publici omogućio susret s knjigom, knjiškim temama i autorima u vrijeme lock downa, a nastavio ga je objavljivati i nakon toga.

„Morali smo smisliti nove načine kako zadržati ljubav prema knjigama postojanom”, objašnjavaju iz Hoću knjige, a odgovor je došao u obliku podcasta „Između redaka”. Prva sezona emitirana je od travnja do kolovoza 2021., a u petnaest epizoda razgovaralo se s autorima, urednicima, dizajnerima, ali i muzičarima, blogerima i srednjoškolcima.

„Podcast 'Između redaka' načelno je podcast o knjigama, no u globalu je puno više od toga. Statistike o navikama čitanja neumoljivo su crne iz godine u godinu, polovica Hrvata na knjigu i dalje gleda kao na bauka, a ne izvor dobre zabave i od samog otvaranja naših knjižara, a sada i ovim podcastom, pokušavamo demistificirati temu knjige i čitanja i približiti je običnom čovjeku na malo drugačiji način”, izjavila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica podcasta. 

Kako bi to postigla, u svom je studiju kroz petnaest epizoda ugostila jednog od najuspješnijih domaćih autora Kristiana Novaka, prevoditelja Marka Marasa, koji je podigao prašinu svojim prijevodom sada već klasika "Gospodara prstenova", Ellen Elias-Bursać, renomiranu prevoditeljicu koja je prevela neke od naših najvrsnijih autora i tako im pružila šansu za probitak na internacionalno tržište, J.R. Augusta, nagrađivanog glazbenika, koji piše vlastiti roman, Antoniju Blaće, popularnu voditeljicu koja je javnosti ponudila svoj priručnik za mršavljenje, te mnogo ostalih zanimljivih gostiju.


Novu sezonu podcasta otvara britanski autor Robert Bryndza, čiji su naslovi prodani u više od četiri milijuna primjeraka i prevedeni na više 30 svjetskih jezika i s kojim je razgovor vođen putem Zooma, a nastavlja se gostovanjem domaće glazbenice Nike Turković te lektoricama Željkom Jeličanin te Barbarom Tolić koje standardni hrvatski jezik javnosti približavaju na zanimljiv i moderan način kroz svoj kanal Hrvatski jezik za sve.

„Između redaka” prikazuje se jednom tjedno na Hoću knjigu YouTube kanalu, a pratiti se može i samo u audio verziji putem streaming platforme Podbean koja sadržaj ujedno distribuira i na popularne podcast kanale, poput Deezera, Spotifyja i ostalih.

– Između redaka #16 - Robert Bryndza –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –