Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 08.07.2021.

Kabinet čuda: Dezorijentalna, Négar Djavadi

U lipnju se na radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Dezorijentalna" iransko-francuske spisateljice Négar Djavadi (prev. Vanda Mikšić, Meandarmedia, 2020.) 

Poslušajte video preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj neobični roman scenaristice i redateljice Négar Djavadi, koji se sastoji od obiteljskih priča i fragmentarnih sjećanja u kojima glavna junakinja pokušava sebe pronaći i definirati u svijetu u kojem je stalno iznova Druga. 

– Marija Ott Franolić preporučuje: 'Dezorijentalna' Négar Djavadi –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –