Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: Marija Ott Franolić • 01.06.2021.

Kabinet čuda: Raskrstimo s Eddyjem Édouarda Louisa

U travnju se na radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Raskrstimo s Eddyjem" francuskog pisca Édouarda Louisa (prev. Ita Kovač, OceanMore, 2019.)  

Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj potresni autobiografski roman, u kojem ovaj relativno mladi, politički angažirani francuski pisac opisuje teško djetinjstvo na francuskom selu – početak života proveo je u stisnutoj, siromašnoj sredini u kojoj je bio izložen maltretiranju jer je bio osjetljiviji i drugačiji.

– Marija Ott Franolić preporučuje: 'Raskrstimo s Eddyjem' Édouarda Louisa –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

Édouard Louis

Raskrstimo s Eddyjem

  • Prijevod: Ita Kovač
  • Naklada OceanMore 05/2019.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320908

Roman 'Raskrstimo s Eddyjem' Édouarda Louisa, popularnog francuskog angažiranog pisca koji u svojim javnim nastupima i manifestima oštro progovara o jačanju desnice i kritizira kapitalističke društvene odnose, govori o djetinjstvu i adolescenciji Eddyja Bellegueulea devedesetih i dvijetisućitih godina u francuskom selu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –